Een terugblik op onze favoriete momenten van 2022

13 January, 2023| Amresh Jessy| 10 min read

Het jaar 2022 was op zijn zachtst gezegd speciaal, en dat bedoelen we niet alleen vanuit het perspectief van aNewSpring. Maar dat laatste is wel waar we nu bij stil zullen staan.

Voor degenen onder jullie die zich misschien afvragen wie ik ben: nou, ik ben Amresh en ik beweeg op de achtergrond sinds ik in september 2022 bij aNewSpring kwam werken. Aangezien ik nieuw ben in deze sector, was (en is) er genoeg voor mij om me in onder te dompelen en vertrouwd mee te raken. Gelukkig waren de mensen hier bijzonder gastvrij, behulpzaam en hartelijk. Maar wat me echt raakte, waren hun oprechte passie en intenties om anderen te helpen leren!

Hier wil ik met trots deel van uitmaken. Dus dacht ik, waarom beginnen we het jaar niet met een terugblik op 2022? Het thema ‘Reflecties’ loopt door de komende edities van aNewLetter en in dit artikel zal ik me toespitsen op drie initiatieven: de jaarlijkse aNewSpring Awards, de lancering van aNewLetter met de meest gelezen artikelen van 2022 en de 50ste editie van Ger’s Learning Notes.

Graag deel ik een aantal inzichten die ik heb opgedaan en misschien licht ik ook wel een tipje van de sluier op van waar ondertussen aan gewerkt wordt in onze geheime kelder.

De jaarlijkse aNewSpring Awards

Het kiezen van de meest inspirerende learning journey van het jaar

Het begin…

In 2017 ontstond de allereerste aNewSpring Awards. Een jaarlijks evenement voor de gebruikers van ons platform. Tijdens de awards tonen verschillende klanten hun learning journey en wordt de beste gekozen door een groep gelijkgestemden L&D professionals.

Stefan van den Tol, aka de aNewSpring Awards man zelf, vertelt: “Martèn en ik zaten aan de koffie in een café in Rotterdam toen we het erover hadden: ‘Hoe gaaf zou het zijn als we een evenement organiseren waar onze klanten op het podium kunnen staan? Een dag waar ze kunnen laten zien wat voor geweldige dingen ze hebben bedacht om impact te maken op hun deelnemers.’ In dat café is het eerste zaadje geplant om de aNewSpring Awards te organiseren.”

De evolutie…

Stefan: “We begonnen klein. We kozen het Maaspodium in Rotterdam als onze locatie en nodigden ongeveer 10 klanten uit om hun learning journey te presenteren, in een soort marktopstelling. Bezoekers konden rondlopen en luisteren naar de verhalen van de klanten. Daarna kozen we de top drie die hun case op het podium mochten presenteren.

De jaren daarna besloten we om alle klanten te laten presenteren op het podium en dan de winnaar te kiezen, omdat de marktopstelling enigszins moeilijk te volgen was voor bezoekers.”

In 2021, vanwege de pandemie, werd de aNewSpring Awards omgetoverd van een offline naar een online event. Deelnemers konden ook online workshops volgen. Iedere klant kon hun klantcase insturen om genomineerd te worden. Alle genomineerden werden beoordeeld door een jurypanel van ervaren professionals in de L&D wereld.

Na het selectieproces presenteerden de top drie hun klantcase tijdens de awards hoofdshow. Tijdens de live show, presenteerden de top drie nogmaals hun case en werd de winnaar gekozen door een groep gelijkgestemden L&D bezoekers.

Stefan vertelt meer: “COVID-19 sloeg toe en waren gedwongen online te gaan. Tot onze verrassing, bleek het geweldig te zijn. We ontvingen veel complimenten in een tijd dat de meeste online evenementen saai waren. Het voelde als een TV-show waar mensen aan konden deelnemen. We vonden het geweldig en Jos, mijn co-host, en ik hebben veel geleerd. We hadden nog nooit eerder een groot online event georganiseerd. Al moet ik wel zeggen dat we hulp kregen van een online streamingspartner.”

De aNewSpring Awards 2022 werd de grootste editie tot nu toe. De live show was online te volgen voor mensen over de hele wereld, maar we zijn nog een stap verder gegaan. We hebben er een hybride event van gemaakt! Je kon niet alleen online meedoen… er was ook geweldige groep aNewSpring-enthousiastelingen die het event in Rotterdam bijwoonden.

“Na zoveel positieve reacties op de online-editie van 2021, besloten we om een hybride editie te organiseren in 2022. Online en in de Arminiuskerk in Rotterdam. We hadden zowel online als live workshops. We creëerden zelfs battles tussen de online- en live bezoekers. De positieve feedback was geweldig te mogen ontvangen!” vertelt Stefan.

Een vooruitblik…

Als de 2023-editie van de aNewSpring Awards nadert, worden we herinnerd aan de geweldige mijlpaal die we gaan bereiken: 20 jaar aNewSpring! Dus natuurlijk gaan we een groot feest geven. “Een groots evenement dat mensen samenbrengt die gepassioneerd zijn om een positieve impact te maken en te leren van elkaar”, beschrijft Stefan.

Door de jaren heen zien we onze community groeien en bloeien, dus we dachten dat het gepast zou zijn om de categorieën uit te breiden. Dit jaar kunnen leden van onze community genomineerd worden in twee categorieën:

  • De meest impactvolle learning journey

  • De beste leerervaring

We kunnen niet wachten tot het feest begint! Doe jij ook mee?

aNewLetter

Ontdekt de wereld van mensen helpen met leren

Content is mijn passie en toen ik bij het team kwam, was ik benieuwd welke content de meeste aandacht heeft gekregen van onze lezers sinds de lancering van aNewLetter.

aNewLetter werd begin vorig jaar geïntroduceerd met de bedoeling in contact te blijven met onze community. Met relevante, bruikbare en unieke content willen we opleiders over de hele wereld versterken. Exclusieve interviews, evenementen en webinars, downloadbare content, handleidingen en how-to’s, klantcases, Q&A’s en meer: het was voor ons net zo’n leerzame reis als, hopelijk, voor jullie allemaal.

Eén ding is zeker: we hadden veel plezier bij het maken ervan en we hadden het voorrecht een aantal bijzonder inspirerende mensen te ontmoeten!
Dus zonder verder oponthoud presenteer ik jullie de Top 5 Meest Gelezen Artikels van 2022 (in willekeurige volgorde):

  • Leerpunten over de skills-obsessie

Waar gaat het over?

In dit overzichtsartikel keken we terug naar onze initiële vragen en deelden we de antwoorden die we konden vinden over de skills-obsessie. Je leest hier meer over de belangrijkste bevindingen en krijgt een duidelijk overzicht van de bronnen. Ontdek de interessante bronnen en bevindingen »

  • 8 leeractiviteiten om de soft skills training te verbeteren

Waar gaat het over?

Soft skills kun je online ontwikkelen en toetsen. Je moet er alleen de juiste methoden en tools voor vinden.

In deze blog hebben verschillende Customer Success Managers een aantal praktische mogelijkheden gedeeld die je kunt gebruiken om soft skills met succes te trainen via online leren. Van video tot invulformulieren en nog veel meer. Lees verder over soft skills training »

  • Adaptief leren laat studietijd met ruim 30% afnemen

Waar gaat het over?

Geloof je in wonderen? Geloof je in data? Want die twee gaan hand in hand als je het ons vraagt. Door gebruik te maken van alle juiste informatie kun je een strategische en efficiënte aanpak kiezen in de vorm van adaptief leren. Wat is nu het wonderbaarlijke, vraag je je misschien af? Nou, hoe klinkt een vermindering van de studietijd met meer dan 30%? Klik op de link om te lezen hoe dat allemaal in zijn werk ging in het onderzoek dat samen met Bohn Stafleu van Loghum (BSL) is uitgevoerd. Duik in de data over adaptief leren »

  • Meest gedownloade content – Perspectives Guide

Waar gaat het over?

Wij houden bij aNewSpring meer van vragen dan van antwoorden, of beter gezegd: de zoektocht naar antwoorden is vaak waardevoller dan de antwoorden zelf. Daarom stelden we aan een aantal uiterst slimme mensen een heleboel vragen over de skills-obsessie.

We kregen schitterende antwoorden over de achterliggende factoren (ja, de pandemie is er een van), de belangrijkste uitdagingen en goede werkwijzen voor opleiders. Een bonus: we geven je vijf nuttige tips. Bekijk de Perspectives Guide hier »

  • Favoriete gratis leermiddel – Leermethoden Infographic

Waar gaat het over?

Je hebt hun naam misschien al eens zien opduiken: RedThread Research. Ze houden van goed onderzoek en ze zijn geïnteresseerd in leren. Dat past perfect bij ons!

Zij hebben nog iets gemaakt dat we kunnen waarderen: een infographic over leermethoden. En we weten allemaal hoeveel dat er zijn, dus ze in een duidelijk overzicht zetten helpt zeker. Niet al hun content is gratis, maar die in deze link wel.

En wat nu?

Na een goede analyse en met behulp van data hebben we een idee gekregen van welk type content onze lezers het meest heeft aangesproken. Wat we het afgelopen jaar hebben samengesteld is slechts de eerste stap (zie het als een experimentele fase). Dankzij feedback van de community, inzichten van onze gelijkgestemde leerpioniers en veel reflectie zijn we vastbesloten om nog meer waardevolle content te produceren voor een nog breder publiek.

Houd ons in de gaten voor meer updates!

Ger's Learning Notes

Editie #50 staat live!

Zes jaar geleden kwamen twee levende legendes, Corjan Bast en Ger Driesen, bij de aNewSpring-familie. Corjan is altijd enthousiast geweest over nieuwe ideeën en concepten, en hij merkte dat Ger veel kennis had over de leerwereld. Ger kwam binnen als een soort leervernieuwer/evangelist met veel sterke meningen, woonde talloze conferenties bij en maakte deel uit van diverse werkgroepen.

Ze dachten, aangezien er zoveel content is, waarom niet de beste verzamelen en delen met de leercommunity? Op dit moment heeft Ger’s Learning Notes net de 50e editie bereikt en is het aantal abonnees gegroeid uit veel verschillende landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en België!

En wat nu?

Kom meer te weten over deze geweldige mijlpaal en wat Ger van plan is in zijn Learning Notes #50. Je kunt ook de onderwerpen, bronnen of andere gedachten met Ger delen over toekomstige learning notes.

Wat mij betreft, ik kan niet wachten om te zien wat er nog gaat komen.

2023: Wat kun je verwachten?

Ik vind het geweldig om deel uit te maken van dit alles. Op basis van onze gesprekken en plannen voor 2023 weet ik zeker dat jullie, onze lieve lezers en community, veel hebben om naar uit te kijken! Hartelijk dank dat jullie deel uitmaken van deze reis en wees gerust, we zijn absoluut niet van plan het rustiger aan te doen.

Heb jij een persoonlijk favoriet moment van 2022? Waar kijk je het meest naar uit en ben je het meest enthousiast over voor het komende jaar? Waar wil je meer (of minder) van zien? Zoals altijd: aarzel niet om contact met ons op te nemen via editorial@anewspring.com.

Veel plezier en succes in 2023, en blijf leren!

Storyteller Wil mindfulness leren beoefenen

Amresh Jessy

Gepassioneerd in het creëren van content die waarde toevoegt, of het nu in geschreven of in videovorm is. Leert nieuwsgierig alles over de leerwereld.

Find me on