Vroeger was de belangrijkste aanpak van het leren het ‘face-to-face’ leren in een klaslokaal. Met de komst van computers en vervolgens het internet, werd de nieuwe aanpak van e-learning steeds populairder. Op gezette tijden keren andere aanpakken van leren terug naar het middelpunt van de aandacht. Denk hierbij aan manieren als ‘learning on the job’ (‘leren op de werkplek’), de instructie en het gebruik van vaardigheden en de ondersteuning van prestaties.

Elk jaar is een nieuwe aanpak helemaal in: denk aan leren middels het gebruik van video’s, het 70:20:10 model en micro-learning. Het maakt het moeilijk om de beste manier uit te kiezen. Pogingen om deze verschillende aanpakken te integreren hebben geleid tot het concept van blended learning.

Meer weten over blended learning? Bekijk onze Blended learning guide »

Bekijk onze andere e-books en white papers:

Leertrajecten die er
fan-tas-tisch uitzien
In deze handleiding ‘Design for Learning‘ leer je alle fijne kneepjes over design om leertrajecten te creëren met impact.
Word een learning journey creatieveling
Met dit whitepaper en printables leer je hoe je je creativiteit kunt aanwakkeren bij het maken van je learning journeys.
2021 Essentials Guide
voor Opleiders

In dit gratis magazine vind je voorspellingen, strategisch advies en interviews met top opleiders als NCOI, Krauthammer en 112BHV.
Word je een blended learning chef
Het Inspiring Learning kookboek helpt jou leertrajecten te ontwerpen die jouw traditionele leerprogramma’s zullen overtreffen.