Release 104: Vijf verbeteringen op een rij

15 March, 2024| Janna de Valk| 4 min read

Deze release hebben we een vijftal verbeteringen, zowel aan bestaande functionaliteiten als door nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Ben je benieuwd naar wat er is veranderd? Laten we er doorheen gaan.

Toegankelijkheid van aNewSpring

Een belangrijk doel voor ons is dat iedereen straks kan leren in ons platform, ook mensen met een beperking. En we hebben weer een stap kunnen zetten op dit gebied! Vanaf nu zijn ook de (video-)inleveropdracht en de SCORM-activiteit uit te voeren met een toetsenbord.

Daarnaast werken we aan de toegankelijkheid van het platform, door aNewSpring voor te laten lezen middels screen reader software. Deze release hebben we hier wat voorbereidend werk voor gedaan, waaronder het herkenbaar maken van losse onderdelen van de pagina’s (zoals knoppen en invoervelden) voor een screen reader. De inlogpagina's zijn de eerste pagina’s die helemaal screen reader proof zijn.

Met deze stappen zijn we weer dichter bij een deelnemerinterface die volledig aan de ‘Web Content Accessibility’-richtlijnen voldoet.

LTI 1.3 in het platform afspelen

De vorige release hebben we het eerste deel van de update naar LTI 1.3 gedeeld. Het afspelen van aNewSpring, via LTI 1.3, in een extern LMS was de eerste stap. In deze release zijn de rollen omgedraaid en maken we het mogelijk om leeractiviteiten die gemaakt zijn buiten aNewSpring via de externe activiteit af te spelen in ons platform door middel van LTI 1.3.

Ben je daar nog niet helemaal klaar voor? Wees gerust, LTI 1.1 blijft nog gewoon beschikbaar.

Een herinneringsmail voor events

Een agenda bijhouden, dat is nou typisch iets waar iemand goed in is of niet. Werk je heel gestructureerd, ontzettend chaotisch of ergens daartussenin, een beetje extra hulp bij het bijhouden van je afspraken komt altijd goed van pas.

Met de herinneringsmail voor events stuur je enkele dagen van tevoren een automatische herinnering naar deelnemers en begeleiders. Hoeveel dagen voor aanvang de mail precies verstuurd wordt, kun je per event zelf instellen.

Ook kun je een aanvullende notitie toevoegen, die in de herinneringsmail wordt meegestuurd. Handig om deelnemers te herinneren aan hoe ze de locatie precies kunnen bereiken of welk huiswerk ze van tevoren moeten afronden. Zo staat iedereen paraat op de dag zelf.

Filter content op tags

Contentbibliotheken, inhoudsdelen en vragen kunnen al een tijdje getagd worden. Maar nog niet op alle plekken waar je met deze concepten werkt, worden de tags getoond. Een voorbeeld hiervan is bij het selecteren van een inhoudsdeel om die boven een blok te tonen. In deze release hebben we het bovenstaande (en meer scenario’s) aangepakt. Zo kun je de tags zien én de tabel filteren op basis van tags, wanneer je als:

  • ontwerper of auteur een inhoudsdeel selecteert om het te gebruiken, in een tal van situaties;

  • ontwerper inhoudsdelen of vragen aan of uit zet voor gebruik in de template op de  ‘content management’ tab;

  • ontwerper vragen selecteert als ‘extra memo-trainbaar’ in een activiteit;

  • ontwerper vragen selecteert voor de extra oefening-functionaliteit;

  • beheerder een bestaande contentbibliotheek gebruikt voor een nieuwe enquête;

  • beheerder inhoudsdelen en vragen selecteert voor enquêtes.

RIT-waarde nu exporteerbaar voor toetsen

Het is nu mogelijk om de RIT-waarde, RIR-waarde en P-waarde van een toetsactiviteit te exporteren naar een CSV-bestand. Deze statistieken bieden waardevolle inzichten in de moeilijkheidsgraad, discriminatie en effectiviteit van elke vraag. Gebruik daarom deze informatie om toetsactiviteiten te finetunen voor betere resultaten en het maken van geïnformeerde beslissingen om de leerervaring van deelnemers te verbeteren.

Duik in de details

Een aantal van deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Trainers; al deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Organisaties:

Als je nog vragen hebt over de release, neem dan contact op met onze Support Heroes!

Kritische optimist Wil een indruk achterlaten

Janna de Valk

Duikt in projecten met de intentie om te leren en oplossingen te bedenken die het leven makkelijker maken.

Find me on

Ontdek meer over het platform