Ger's Learning Notes #56: AI & Learning Rockstars

15 August, 2023| Ger Driesen| 2 min lezen

Elke keer als er een nieuwe technologische trend opduikt, leidt dit ook tot 'nieuw geboren' thought leaders. Professionals die een extra inspanning leveren, zich verdiepen en inzichten en toepassingen delen. Omdat AI de wereld heeft veroverd en nu ook de wereld van het leren op z’n kop zet, heb ik een overzicht gemaakt van ‘AI en leren thought leaders’ die ik volg.

We moeten dankbaar zijn dat ze hun werk zo vrijgevig delen. In die zin is deze aflevering van de Learning Notes ook een manier voor mij om mijn waardering met hen te delen voor het werk dat ze doen. Natuurlijk is AI veel meer dan chat-GPT en sommige namen in mijn lijsten hebben al vóór ChatGPT veel goede en inzichtrijke bronnen en hun visie gedeeld.

Ik ben ervan overtuigd dat als je het advies van de mensen in deze lijsten volgt en hun bewezen 'life hacks' toepast, het je zomaar een paar werkuren per week zal besparen. Als dat inderdaad zo is, deel dan alsjeblieft je ervaringen op sociale media en vermeld hun namen om je waardering te tonen en 'de magie' door te geven aan anderen.

Ik heb twee lijsten gemaakt: één internationale en één met 'rocksterren' die in het Nederlands delen (op speciaal verzoek van enkele van mijn lezers). Elke naam heeft een link naar het LinkedIn-profiel van die persoon. De volgorde van namen is gebaseerd op 'dames gaan voor', gevolgd door alfabetische volgorde van hun achternaam - het is geen rangschikking.

Ik vind het idee van allerlei AI-toepassingen die ons dienen als 'co-piloten' erg leuk. Ik hoop dat je via de gepresenteerde experts geweldige 'co-piloten' kunt vinden die je leven wat gemakkelijker maken. Veel succes en laat me weten als je iets cools hebt ontdekt!

* Onlangs had ik het voorrecht om een webinar te doen over AI en leren, samen met Kerri Buttery. Je kunt de write-up door mijn collega Gwendolene Roberts en de video-opname van de webinar hier vinden.

Learning trend catcher Houdt van verbinden

Ger Driesen

Zou een directe verbinding willen tussen zijn brein en het internet. Houdt ervan om mensen te verbinden, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren binnen de learning community.

Vind me op

Krijg Gers (on)regelmatige dosis leerinspiratie in je inbox!