Het verschil tussen blended learning en hybrid learning

08 January, 2016| Ger Driesen| 2 min read

Vroeger was leren iets dat op elke school min of meer hetzelfde was. Studenten gingen zitten, luisterden naar hun leraar en maakten aantekeningen, toetsen en opdrachten. Diegenen die hier goed in waren hadden geluk en haalden waarschijnlijk goede cijfers. Maar als je moeite had om op deze manier de lessen te volgen, dan was dat simpelweg gewoon jammer.

Verschillende studenten, verschillende manieren van leren

De generatie studenten die we nu hebben, de zogenoemde Generatie Wifi, verandert deze manier van leren. Ze zijn opgevoed met technologie, en wetenschappers hebben ontdekt dat deze levenslange blootstelling ertoe leidt dat hun hersenen zich anders ontwikkelen. Daarom zien we vaak dat studenten, ongeacht hun niveau, moeite hebben om gewoonweg een hoorcollege te volgen en aantekeningen te maken. We moeten die studenten niet dwingen om op dezelfde manier te leren als 10 jaar geleden, maar we moeten hen een vorm van onderwijs bieden die hen uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen. Gelukkig beginnen onderwijzers dat in te zien.

De oplossing: blended learning

Deze vorm van onderwijs wordt blended learning genoemd en kan worden omschreven als een combinatie van offline en online leren. Studenten hebben tegenwoordig een interactieve omgeving nodig om in te leren. Deze omgeving, bijvoorbeeld een leerplatform, is het online aspect. Maar daarnaast hebben studenten nog steeds behoefte aan een gevoel van doelgerichtheid en controle over wat ze leren. Dit wordt tijdens offline contacturen door de docent verstrekt. Een andere term die tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt is hybrid learning. Op het eerste gezicht lijken hybrid learning en blended learning hetzelfde, maar dat is niet het geval. Hybrid learning richt zich op een combinatie van offline en online leren, terwijl blended learning gaat over het vinden van een juiste mix van alle mogelijkheden van leren, ongeacht of deze offline of online zijn, speciaal voor jou.

We moeten die studenten niet dwingen op dezelfde manier te leren als 10 jaar geleden

Blended learning en hybrid learning in aNewSpring

aNewSpring gelooft dat blended learning en hybrid learning beide zeer effectief zullen zijn vanwege de synergie die wordt gecreëerd tussen de verschillende manieren van studeren. Blended learning maakt gebruik van de beste online tools om een leraar en zijn klas te ondersteunen, maar jonge studenten worden tegelijkertijd ook aangemoedigd om hun eigen weg te verkennen en te volgen met modules op de computer. Een leraar kan die lessen tot leven brengen en betekenis geven. Hybrid learning richt zich minder op de technologie en meer op de meest effectieve manier om een cursus aan te bieden aan studenten, iets wat voor elk bedrijf anders is.

In ons platform hebben we functionaliteiten voor hybrid learning geïntegreerd met de functionaliteiten voor blended learning. We willen de aanbieders van trainingen de mogelijk bieden om offline en online leren te combineren, hetzij voor doeleinden voor blended learning of voor hybrid learning. Omdat hybrid learning steeds populairder wordt, willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om zelf te bepalen met welk soort leren we ze kunnen ondersteunen.

Learning trendcatcher Houdt van verbinden

Ger Driesen

Zou een directe verbinding willen tussen zijn brein en het internet. Houdt ervan om mensen te verbinden, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren binnen de learning community.

Find me on