Welke drie randvoorwaarden worden er besproken?

→ Begrijp echt wat je deelnemer nodig heeft

In dit ebook gaan we dieper in op de theorie dat veel leerproblemen in de toekomst worden opgelost door AI. Wat dus overblijft, en waar het bestaansrecht van de opleider zit, zijn de moeilijk op te lossen problemen waarvoor een diepgaand begrip van de deelnemer noodzakelijk is.

→ Hulp bij de vertaling van de theorie naar verbeterde prestaties in de praktijk

Het is belangrijk de theorie tijdens de training is te vertalen naar de praktijk. Dit maakt je training véél relevanter omdat het bijdraagt aan je bedrijfsdoelstellingen. Dat komt door meer motivatie, betere prestaties en plezier bij je deelnemers.

→ Word partner in talentontwikkeling door training te linken aan bedrijfsdoelen

L&D besluitvormers zijn vandaag de dag op zoek naar een partner in talentontwikkeling en die helpt met het bedrijfsresultaat te beïnvloeden. Op deze manier ontstaat er een duurzame relatie die zorgt voor groei, want tevreden (en succesvolle) klanten vertellen het weer door aan anderen die ook op zoek zijn naar succes.

Bekijk onze andere e-books en white papers:

Leertrajecten die er
fan-tas-tisch uitzien
In deze handleiding ‘Design for Learning‘ leer je alle fijne kneepjes over design om leertrajecten te creëren met impact.
Word een learning journey creatieveling
Met dit whitepaper en printables leer je hoe je je creativiteit kunt aanwakkeren bij het maken van je learning journeys.
2021 Essentials Guide
voor Opleiders

In dit gratis magazine vind je voorspellingen, strategisch advies en interviews met top opleiders als NCOI, Krauthammer en 112BHV.
Word je een blended learning chef
Het Inspiring Learning kookboek helpt jou leertrajecten te ontwerpen die jouw traditionele leerprogramma’s zullen overtreffen.