Release 103: Een feestelijke release vol cadeautjes

15 December, 2023| Janna de Valk| 4 min lezen

De dagen worden korter, binnen zorgen de kaarsjes voor sfeer en langzaam stapelen de cadeautjes zich op onder de kerstboom. Terwijl je thuis je best doet om er niet alvast eentje uit te pakken, hebben wij een release vol cadeautjes waar je gelijk het papier van af mag scheuren!

Doorzoek in één keer al je content-bibliotheken!

Stel, je bent begonnen aan een nieuw project: het vormgeven van een nieuwe training. Je hebt als het goed is nog content die je kunt hergebruiken, maar in welke bibliotheek heb je die precies opgeslagen?

Met onze nieuwe zoekfunctie hoeven auteurs niet langer elke contentbibliotheek af te struinen. Vanaf nu zoek je in één keer door alle contentbibliotheken waar je toegang tot hebt.

Kan het nog makkelijker? Ja, dat kan! Je zoekt namelijk niet alleen op de naam en ID van contentbibliotheken, inhoudsdelen en vragen, maar ook in tekst van de content zelf. Zo krijg je een duidelijk overzicht van alle relevante content voor je training!

Kies de stijl van de toelichting bij een blok

We hebben een drietal opties toegevoegd aan de ‘toelichting bij het blok’-functionaliteit:

  1. Plaats de toelichting onder of boven de bloktitel.

  2. Laat de toelichting ook inklappen wanneer de deelnemer het blok sluit.

  3. Toon de toelichting in een kader of zonder kader. Op die manier ziet het er zowel bij tekst als afbeeldingen goed uit!

Met deze opties zet je de styling volledig naar eigen hand en kun je naar wens mooie visuals of belangrijke informatie toevoegen aan de learning journey.

Beter zicht op de resultaten van de enquête

In de zomer gingen we live met de enquête-functionaliteit die je helpt om gemakkelijk en snel feedback op te halen bij deelnemers. Nu verbeteren we hoe je inzicht krijgt in de resultaten van de enquête:

  • Template-ontwerpers kiezen of begeleiders de resultaten van de enquête kunnen inzien in het begeleidersdashboard. Heb je vragen over de begeleider in de enquête en wil je niet dat ze de resultaten zien? Dan kun je deze optie uitzetten.

  • De beheerder kan de resultaten van een enquête exporteren als CSV-bestand. Dit is handig wanneer je de resultaten verder wilt analyseren (bijvoorbeeld in Excel) of wilt delen met anderen.

  • De beheerder kan de resultaten van de enquête filteren op uitvoering. Op deze manier kun je de verschillen in resultaten per uitvoering zien.

Koppel deelnemersgroepen aan profielen

Vanaf nu koppel je meerdere deelnemers tegelijk aan één profiel door een deelnemersgroep aan een profiel toe te voegen. Doe je dit liever via de API? Dat kan ook! Heb je een deelnemersgroep aan een profiel gekoppeld? Dan zie je dat ook op de deelnemersgroep-pagina terug.

Deelnemers koppelen aan deelnemersgroepen via de API is enkele dagen na de officiële release beschikbaar.

Geef een seintje

Een aantal releases terug hebben we het mogelijk gemaakt om verschillende rollen in ons platform automatisch uit te loggen na ‘x’ minuten inactiviteit. Voor deelnemers voegen we daar nu een waarschuwing aan toe.

Wordt de deelnemer bijvoorbeeld na 30 minuten inactiviteit uitgelogd? Dan kan je ze na 20 minuten een waarschuwing geven die hen hiervan op de hoogte brengt. Zo worden ze geactiveerd om verder te gaan met leren, voordat ze worden uitgelogd.

Maak jij cursussen voor Code 95? Dan is deze functionaliteit een vereiste.

Speel aNewSpring uitvoeringen af via LTI 1.3

Speel jij uitvoeringen van aNewSpring af in een extern LMS? Binnenkort is het mogelijk om dat te doen via LTI versie 1.3! Alle mogelijkheden die beschikbaar zijn met versie 1.1 als provider, zijn ook beschikbaar met versie 1.3.

Omgevingsbeheerders kunnen de configuraties met andere LTI-platformen vanaf nu zelf opzetten! Dit kan op de settings-pagina. Het is bij LTI 1.3 dus niet meer nodig om dit via Support te doen (al helpen we je natuurlijk graag)!

De huidige koppelingen op basis van LTI versie 1.1 blijven uiteraard gewoon werken.

Wil je aan de slag met LTI 1.3? Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf januari 2024.

Duik in de details

Een aantal van deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Trainers; al deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Organisaties:

Als je nog vragen hebt over de release, neem dan contact op met onze Support Heroes!

Kritische optimist Wil een indruk achterlaten

Janna de Valk

Duikt in projecten met de intentie om te leren en oplossingen te bedenken die het leven makkelijker maken.

Vind me op