Release 102: Op weg naar een flexibele training improvement toolkit

10 October, 2023| Reinier Batterink| 6 min lezen

In onze laatste release hebben we Enquête gelanceerd, waarmee we aNewSpring positioneren als jouw training improvement engine.

In deze editie duiken we dieper in functies die je veel flexibiliteit bieden en je helpen om je training continu te verbeteren.

Al deze veranderingen zijn beschikbaar vanaf 17 oktober 2023.

Flexibiliteit na publicatie

Condities aanpassen na het publiceren van templates.

We hebben veel gebruikers gehoord die geen condities konden toevoegen of wijzigen in templates die al gepubliceerd waren. Dit leidde tot verwarring en extra werk om deze condities in activiteiten en blokken te herstellen.

Met deze release kunnen ontwerpers de (triggers van) condities aanpassen, zelfs nadat de activiteit of het blok is gepubliceerd.

Wat belangrijk is om te weten, is dat je geen nieuwe condities kunt toevoegen of bestaande voorwaarden kunt verwijderen. Meer informatie in dit ondersteuningsartikel.

Notitie: Je kunt geen nieuwe condities toevoegen of bestaande condities verwijderen. Drie specifieke condities (twee voor retentie en één voor leerdoelen) zijn nog niet klaar voor bewerking als onderdeel van deze release.

Condities aanpassen na het publiceren van templates.

Bespaar tijd door events aan een cursus te koppelen via het event tabje 

We hebben het makkelijker gemaakt om events aan een cursus toe te voegen terwijl je events aanmaakt. Er is een extra tabblad 'activiteiten' op de conceptpagina van de events, die de events koppelt aan de activiteiten in een cursus.

Pas op elk moment de inhoud van enquêtes aan. Zo kun je eenvoudig verbeteringen doorvoeren.

In de vorige release lanceerden we onze nieuwe versie van de enquêtes zodat feedback van deelnemers rechtstreeks in het leerplatform opgehaald kan worden.

Om je te helpen enquêtes up-to-date te houden, kan je de inhoud van uw enquêtes aanpassen. Dit betekent nieuwe vragen en inhoud toevoegen, bestaande vragen verbergen, de volgorde van vragen veranderen en deelnemers de meest recente versie van de enquête aanbieden.

Stel de geldigheid van certificaten in per cursus

Tot nu toe kon de geldigheid van een certificaat alleen worden bepaald via de certificaatactiviteit in het template.

Je moest je in verschillende bochten wringen als je cursussen wil maken voor een verschillende bedrijven, omdat de vervaldatums voor elk bedrijf anders kan zijn. Een kopie maken van het template was in het verleden de oplossing. Dat hoeft niet meer. Verschillende groepen deelnemers kan je nu gebruik laten maken van één template.  De houdbaarheidsinstellingen kunnen aangepast worden per uitvoering.

Dit vind je terug in de kolom 'acties’. Daar pas de de geldigheid van het certificaat aan.

Stel de geldigheid van certificaten in per cursus

Voldoen aan regelgeving

Mail certificaten naar deelnemers om te voldoen aan Code95.

Regelgeving verandert, maar wij willen je helpen om aan de voorschriften te blijven voldoen.

Volgens de Code95-regelgeving moeten certificaten worden gemaild naar de deelnemers als ze het hebben behaald. Je kunt de certificaatactiviteit dus zo instellen dat het certificaat naar de deelnemers wordt gemaild wanneer het certificaat behaald is.

Dit is gemaakt met de regelgeving in gedachten, maar dit is ook een geweldige manier om betrokkenheid bij je deelnemers te creëren door hun certificaten rechtstreeks naar hun inbox te e-mailen!

Het volledige plaatje

Toon opmerkingen die door deelnemers zijn toegevoegd als reactie op enquêtevragen in de enquêteresultaten.

Binnen de enquêteactiviteit hebben deelnemers de optie om commentaar toe te voegen bij elk vraagtype (behalve de open vraag). Deze opmerkingen waren nog niet zichtbaar op de resultatenpagina.

Deze opmerkingen kunnen veel inzicht verschaffen en zijn een goede toevoeging om je aanbod te verbeteren.

Inzetten voor toegankelijkheid

Lessen, opdrachten en toetsen zijn volledig te bedienen met het toetsenbord.

Om te voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1, moeten we ervoor zorgen dat deelnemers met alleen hun toetsenbord kunnen navigeren en werken op het platform.

Deze release hebben we de lessen, opdrachten en toetsactiviteit werkbaar gemaakt volgens de richtlijnen. De lesactiviteit is de meest populaire activiteit. In het geval van de lesactiviteit komt die in 90% van alle gebruikte activiteiten voor. Hiermee maken we dus een enorme sprong om het toetsenbord te gebruiken in een learning journey!

Deel je gedachten met ons!