Release 101: Wat je moet weten over Enquêtes in aNewSpring

04 August, 2023| Reinier Batterink| 8 min lezen

Ontdek alles over onze nieuwe boegbeeld-functionaliteit: Enquêtes, waarmee we echt jouw Training Improvement Engine kunnen worden.

Verder zul je merken dat ingeleverde opdrachten nu voor beoordeling beschikbaar zijn voor een pool van begeleiders.

Al deze wijzigingen zijn beschikbaar vanaf 8 augustus 2023.

De Enquête Feature

Voortdurend in kleine stapjes iteratieve verbeteringen maken klinkt in theorie geweldig, maar als het erom gaat deze daadwerkelijk te implementeren in een learning journey, moet je natuurlijk wel weten wat en waar je iets kunt verbeteren.

De uitdaging

Zoals de managementgoeroe Peter Drucker zei: "Als je het niet kunt meten, kun je het niet managen." — dus de eerste stap voor het verbeteren van leertrajecten is het uitzoeken wat er ontbreekt.

Terwijl het verzamelen van feedback van deelnemers al mogelijk is met de evaluatievragen, voldoet dit niet aan de volledige behoefte, omdat de feedback niet in een overzicht of binnen een context geplaatst wordt, om er zo zinvolle inzichten uit te halen.

Het doel

Met de enquête-functionaliteit kun je goed gedefinieerde enquêtes opzetten die in meerdere templates en learning journeys kunnen worden herhaald, en die kunnen worden gebruikt om de feedback van de deelnemers te meten.

Als je wilt weten hoe jouw training presteert, wat de deelnemers werkelijk van je merk en aanbod vinden, of zelfs waarom je positieve feedback hoort over begeleider A en niet over begeleider B, dan is deze functionaliteit het antwoord.

Werken met enquêtes

Enquêtes lopen een stap voor op de evaluatie-activiteit binnen het platform. Hoe dit werkt?

  • Je kunt een enquête bouwen met een helder doel voor ogen. Een toegewijde professional (naast de ontwerper of begeleider) met de juiste expertise kan zich richten op het creëren van een goed doordachte set van vragen.

  • De enquête is niet gebonden aan een specifiek template of learning journey. Je verzamelt dus feedback met een wijdere blik en maakt eenvoudig zichtbaar waar dingen goed werken en waar ruimte is voor verbetering.

  • Alle resultaten worden verzameld in één overzicht.

Enquêtes maken en beheren

Met de Enquête feature kun je enquêtes maken op basis van je rol en rechten, en de inhoud eenvoudig beheren: maak een nieuwe contentbibliotheek aan, of werk vanuit een bestaande. Omdat enquêtes dezelfde evaluatievragen en inhoudsdelen uit je contentbibliotheken gebruiken, kunt je je inhoud efficiënt hergebruiken!

Aanvullende rechten voor omgevingsbeheerders

Om alles overzichtelijk te houden en een werkverdeling mogelijk te maken, vind je twee nieuwe rechten binnen de beheerdersrol. Met het eerste recht kunnen gebruikers de resultaten van enquêtes bekijken en met het aanvullende recht kunnen zij ook enquêtes maken en beheren.

Nieuwe enquête activiteiten

Met deze release krijg je een nieuw type enquête-activiteit voor jouw templates (en learning journeys). Ontwerpers kunnen de vooraf gedefinieerde enquête selecteren (gemaakt door de enquête-expert) en deze op template niveau toevoegen aan een activiteit.

Om het overzichtelijk te houden en beter aan te sluiten bij het doel van het activiteitstype, hebben we het activiteitstype 'Enquête' hernoemd naar 'Vragenlijst'.

De resultaten inzien

Natuurlijk is er een plek waar je de gegeven feedback gemakkelijk kunt verwerken!

Je vindt één overzicht met alle resultaten per enquête, met zowel de Multiple choice-, Multiple response, als matrix- en open vraag vragen.

Templates om je op pad te helpen

Moeite met het formuleren van de juiste vragen voor je enquête? We helpen je op weg: in de enquête vind je een nieuw template met vooraf gedefinieerde vragen die je direct kunt gebruiken.

Inleveropdrachten zichtbaar voor alle begeleiders

Wanneer deelnemers een opdracht inleverden voor beoordeling, moesten ze meestal een begeleider van hun keuze kiezen.

We hebben dat veranderd, zodat de inlever- en video-inleveropdrachten nu net als alle andere activiteiten ter beoordeling beschikbaar zijn voor alle begeleiders (zodat de eerst beschikbare begeleider de opdracht ter beoordeling kan oppakken).

Naar het cursus dashboard vanaf de resultatenpagina

Is het je ooit opgevallen dat je begeleiders op een doodlopende weg belanden wanneer ze op de resultatenpagina van een deelnemer komen en vanaf daar ergens anders heen willen navigeren? Idealiter worden ze vanaf de resultatenpagina naar het cursus-dashboard geleid waar ze kunnen meelopen en feedback kunnen geven op de vragen van de deelnemers. Dit is nu mogelijk!

Klein maar krachtig

Zoals altijd hebben we een paar kleinere updates die evenwel indrukwekkend zijn.

Toggle template notificaties

Het is nu gemakkelijker en sneller om met notificaties te werken met de AAN/UIT toggle op de notificatie overzichtspagina.

Filter resultaten op ‘actieve deelnemers’

Zou het niet erg handig zijn om een ​​rapport te draaien over het aantal deelnemers per cursus en hun status? Door je voor een cursus alleen te focussen op actieve deelnemers, wordt het heel gemakkelijk om de ROI van je aanbod in beeld te brengen. We hebben de optie 'status van inschrijving' toegevoegd aan de rapportage-engine om deze informatie op te vragen.

.SVG afbeeldingen uploaden in cursussen, activiteiten en producten

Upload je iconen en logo's als .SVG-bestanden voor cursussen, producten en activiteiten en zorg zo voor het mooiste resultaat!

Autoplay voor video's verwijderd

Om deelnemers de beste ervaring binnen de aNewSpring omgeving te geven, verwijderen we de autoplay-functie in inhoudstypen zoals video, hihaho, vimeo enzovoort.

Deelnemers direct naar de toegangscode pagina

Hoewel de toegangscode pagina een eigen link heeft, leidde deze de deelnemer naar de algemene inlogpagina. Met deze update maken we het je gemakkelijk om je deelnemers rechtstreeks naar de toegangscode pagina te sturen, zodat zij nog sneller kunnen beginnen met leren.

Wiskunde? Geen probleem

Voeg wiskundige formules toe aan je content met de MathJax-plug-in, in de CKEditor. Je deelnemers kunnen ook antwoorden met wiskundige vergelijkingen, zonder dat er speciale codering nodig is.

Wil je nóg dieper in alle details duiken? Bekijk dan de volledige Release Notes:

Een aantal van deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Trainers; al deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Organisaties.

Als je nog vragen hebt over de release, neem dan contact op met onze Support Heroes!

Wil 400 km in een dag fietsen Proactieve organisator

Reinier Batterink

Haalt plezier uit leren van anderen en helpt anderen graag leren over uiteenlopende onderwerpen.

Vind me op