Release 100: We hadden het niet beter kunnen timen!

23 May, 2023| Reinier Batterink| 2 min lezen

Honderd. Een mijlpaal.

Één waar we bij aNewSpring erg trots op zijn.

In deze release zal je merken dat de details een wereld van verschil kunnen maken. De afwerking van bundels, het inklappen van blokken voor grote ontwerpen en extra toegankelijkheid in lijn met de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) die we hebben toegevoegd leggen de basis voor grote projecten die we volgend jaar willen aanpakken.

Laten we erin duiken.

Al deze veranderingen zijn beschikbaar vanaf 23 mei 2023.

Een passend einde voor bundels

Met deze update kun je ervoor kiezen om deelnemers een melding te sturen als er cursussen aan een bundel worden toegevoegd.

De e-mail geeft aan dat zij worden ingeschreven op een cursus in een bundel, zodat duidelijk is waar de cursist zijn nieuwe cursus kan vinden.

In -en uitklappen blokken

Ontwerpen van een learning journey

Bij het bewerken van een template is het vanzelfsprekend dat gebruikers verschillende blokken en activiteiten maken met hun cursusinhoud. Het probleem begint wanneer het leertraject vrij groot wordt, waardoor je flink moet scrollen om het einde van de pagina te bereiken.

Dankzij het kunnen in- en uitklappen van de blokken is de opbouw van een learning journey gemakkelijker te beheren voor de ontwerpers.

Als gave toevoeging hebben we het ook mogelijk gemaakt om de index in een activiteit te verbergen. Deze was aanwezig om de inhoud binnen de activiteit te tonen met de naam van de vraag of inhoud, maar bevat soms gevoelige informatie die niet nodig is voor deelnemers. De optie om het te verbergen maakt je inhoud netter, duidelijker en helemaal van jou!

Tags voor content

Structuur aanbrengen in jouw content

We hebben het mogelijk gemaakt om te zoeken en te filteren op inhoud die je zoekt. Tags kunnen dus ook gebruikt worden om op te filteren binnen de contentbibliotheek.

Moderatie vanuit het perspectief van de deelnemers

Een paar releases geleden introduceerden we het modereren, waarmee je een ‘moderator’ de cursusvoortgang kunt laten volgen en de beoordelingen van je begeleiders kunt laten beoordelen.

We hebben een ‘leerlinggerichte’ flow toegevoegd, waardoor moderatoren zich kunnen concentreren op alle beoordelingen van één deelnemer.

Laat je muis thuis!

Toegankelijkheid is een belangrijk thema bij de updates van ons platform. Om te voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 richtlijnen, hebben we ons gericht op toetsenbordbediening, specifiek voor de deelnemersinterface.

Deelnemers kunnen inhoudsdelen bedienen, vragen beantwoorden, deelnemen aan discussies en resultaten bekijken met alleen een toetsenbord.

Wil je nóg dieper duiken in alle details? Bekijk dan de volledige Release Notes:

Een aantal van deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Trainers; al deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Organisaties.

Als je nog vragen hebt over de release, neem dan contact op met onze Support Heroes!

Proactieve organisator Wil 400 km in een dag fietsen

Reinier Batterink

Haalt plezier uit leren van anderen en helpt anderen graag leren over uiteenlopende onderwerpen.

Vind me op