Ger's Learning Notes #55: Learning podcasts (deel 2)

19 July, 2023| Ger Driesen| 3 min lezen

In editie #53 van mijn Learning Notes heb ik vier van mijn favoriete learning podcasts met jullie gedeeld. Het was moeilijk om een selectie te maken, want er zijn zoveel goede podcasts. Bovendien hebben jullie actief gereageerd op mijn keuzes en suggesties gegeven over hoe ik de kwaliteit nog verder kan verbeteren. Daarvoor wil ik jullie bedanken! Het heeft me aangespoord om nog een editie te maken over learning podcasts.

Voor alle suggesties van goede podcasts in het Nederlands (of andere niet-Engelse talen): ik weet dat er veel gave podcasts beschikbaar zijn, maar aangezien mijn Learning Notes wereldwijd worden verspreid, houd ik het bij Engelstalig. Ik weet zeker dat er nog veel meer zijn die niet benoemd worden in deze editie (ook al verdienen ze dat wel), maar ik zal het bij twee afleveringen over dit onderwerp houden. Er gebeurt nog zoveel meer in de learniverse waar ik het over wil hebben.

Zoals altijd deel deze aflevering via LinkedIn en Twitter, en nodig ik je graag uit om je favoriete podcast toe te voegen in de comments. Laten we onze kennis blijven delen in de community van gelijkgestemden leerpioniers!

The Women Talking About Learning Podcast - door Andrew Jacobs

Waar gaat het over?

The Women Talking About Learning Podcast gaat over, je raadt het al, vrouwen die praten over L&D. Ondervertegenwoordigd in leidinggevende functies binnen de leerwereld, versterkt deze podcast de stemmen van vrouwen die praten over het onderwerp.

Waarom luisteren?

  • Vrouwen zijn mogelijk niet ondervertegenwoordigd in de hele leerwereld, maar wel in leidinggevende functies. Laten we deze specifieke podcast daarom omarmen!

  • Krijg toegang tot meer dan 50 edities over diverse leeronderwerpen, en luister naar meer dan 100 gasten en hun perspectieven.

  • De onderwerpen worden voorgesteld door het publiek en de gasten die worden uitgenodigd. Er is voor iedereen dus wel iets interessants!

Waar te luisteren?

https://womentalkingaboutlearning.com/podcasts/

The Scott Young Podcast - door Scott H. Young

Waar gaat het over?

Dit is de podcast van de auteur van het fascinerende boek ‘UltraLearning’. Scott is zelf het perfecte voorbeeld van een ‘ultra-learner’.

Waarom luisteren?

  • Er zijn bijna 250 (!) afleveringen over goed onderzochte onderwerpen gerelateerd aan leren in één podcast.

  • Scott H. Young is een natuurtalent in het eenvoudig uitleggen van onderwerpen. Dat maakt deze podcast gemakkelijk te volgen.

  • Zijn werk wordt ondersteund door de nieuwste inzichten van wetenschappelijk onderzoek. Je zult dus gegarandeerd de juiste dingen overnemen!

Waar te luisteren?

https://www.scotthyoung.com/blog/podcast/

The eLearning Coach Podcast - door Connie Malamed

Waar gaat het over?

Je kent Connie Malamed waarschijnlijk als de e-Learning Coach en daar gaat deze podcast precies over. Vind verschillende onderwerpen om je te helpen met het ontwerp van jouw e-learning.

Waarom luisteren?

  • Connie’s werk is altijd van hoge kwaliteit en wordt gewaardeerd door héél veel leerprofessionals.

  • Omdat ze zoveel kennis in huis heeft, gaan de gesprekken in haar podcast altijd dieper dan gemiddeld.

  • Met bijna 80 afleveringen is dit niet de beste podcast op het gebied van kwantiteit. Maar, kijkend naar de selectie van gasten, is dit op basis van kwaliteit wel een winnaar.

Waar te luisteren?

https://theelearningcoach.com/category/podcasts/

The ATD Podcast - door ATD

Waar gaat het over?

De grootste organisatie voor leerprofessionals heeft een uitgebreide podcast, gericht op verschillende onderwerpen.

Waarom luisteren?

  • Luister naar ‘The Accidental Training podcast’ als je wilt groeien in je L&D-carrière.

  • Luister naar ‘The DE&I podcast’ als je wilt leren over de beste praktijkvoorbeelden van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit.

  • Luister naar ‘The Talent Development Leader podcast’ als je een leidinggevende functie hebt of wilt begrijpen wat hoog op de agenda van andere leiders staat. Als serviceaanbieder heb je dit nodig!

Waar te luisteren?

https://www.td.org/atd-podcasts

Learning trendcatcher Houdt van verbinden

Ger Driesen

Zou een directe verbinding willen tussen zijn brein en het internet. Houdt ervan om mensen te verbinden, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren binnen de learning community.

Vind me op

Ger's Learning Notes

Ontvang Ger's onregelmatige dosis leerinspiratie in je inbox!