Hoe data over je deelnemers je helpt bij het nemen van betere beslissingen

18 November, 2022| Sunanda Jayanth| 4 min read

Als trainingsbedrijf ben je waarschijnlijk scenario’s tegengekomen waarin deelnemers vragen naar de planning voor de komende tijd. Zou het niet beter zijn om ze een lijst te sturen met de cursussen die het beste bij die persoon aansluiten, in plaats van hen een standaardschema te sturen met alle cursussen die gepland staan?

New Leaf Technologies, onze exclusieve reseller in Zuid-Afrika, maakt dit soort personalisatie mogelijk. Dit doen ze door alle data van het leerplatform, de website en het CRM-systeem samen te brengen. In dit artikel lees je hoe zij bedrijven helpen om hun opleidingen te verbeteren met een eenvoudige, maar krachtige oplossing.

Holistisch beeld van klanten

Inzichten over deelnemers stellen designers van leertrajecten in staat om gepersonaliseerde ervaringen te creëren.

Dat is precies waar klanten van New Leaf Technologies naar op zoek waren: een oplossing die verschillende datasets bij elkaar brengt, rechtstreeks vanaf het leerplatform, website, CRM en andere systemen die ze binnen hun bedrijf gebruiken.

Michael Hanly, Managing Director bij New Leaf Technologies, legt uit: “Met data kun je kritische en weloverwogen beslissingen nemen. En klanten presenteren data vaak aan verschillende stakeholders: hún klanten. Maar de manier waarop ze die data rapporteerden, zag er niet altijd visueel aantrekkelijk uit.

Ook moesten ze vaak switchen tussen verschillende datasets, omdat ze daarnaast nog andere tools gebruiken. Als je al die data aan elkaar kunt koppelen, ontstaan er verschillende perspectieven. En perspectief is alles als je betere beslissingen probeert te nemen.”

The Training Intelligent System

aNewSpring integreren met Power BI

Bij aNewSpring kennen we New Leaf Technologies als een ondernemend bedrijf. Het was dan ook geen verrassing dat ze op zoek gingen naar een oplossing. Ze ontdekten Power BI en verbonden de middleware met de API. Hanly en zijn team vonden een voordelige aanpak: het halen van data uit verschillende bronnen die nog niet beschikbaar waren in de API, zoals inlogtijden.

Dit vormde de basis van het ‘Training Intelligence System’ dat weer een stap verder is dan de ‘out-of-the-box’-oplossing die Power BI biedt.

New Leaf Technologies implementeerde het Training Intelligent System in de omgeving van al hun klanten. Hiermee zien zij razendsnel details, zoals voltooiingspercentages en voortgang van hun deelnemers. Een one-size-fits-all-aanpak is nooit realistisch als het gaat om rapportages. Daarom wordt de getoonde data afgestemd op de verschillende stakeholders binnen het bedrijf. Een lijnmanager ziet bijvoorbeeld een andere set indicatoren dan een directeur.

Direct toegankelijk vanuit aNewSpring met een aanpasbare lay-out

Toegang tot het dashboard krijg je direct via aNewSpring. New Leaf Technologies sluit het in als een cursustegel. Gebruikers hoeven er alleen maar op te klikken om in realtime de inzichten te bekijken. De lay-out van het dashboard verschilt per klant, omdat deze volledig wordt afgestemd op de huisstijl en andere specifieke wensen.

Eindeloos veel mogelijkheden

Om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is binnen het Training Intelligent System, hebben ze een template dashboard voor klanten gemaakt. Hierin staat data als tijdsvoorkeuren, informatie over deelnemers, voltooiingspercentages, aanmeldingsvarianten en meer. “Dit is een goed uitgangspunt, omdat het een variatie aan datasets laat zien,” vertelt Hanly.

De voordelen van de data

De volgende stap

Het Training Intelligent System levert informatie op die zorgt voor belangrijke inzichten. Wat kunnen opleiders doen om hun learning journeys te verbeteren zodra ze deze data hebben verzameld?

  • Weloverwogen beslissingen nemen op basis van data

“Door alle relevante data in één dashboard te presenteren, hebben onze klanten nu meer zinvolle inzichten,” legt Hanly uit. “Ze kunnen trends zien, bijvoorbeeld van maand tot maand of van jaar tot jaar. En als klanten al jaren bij ons zijn, kunnen wij ook zien hoe ze verbeteren en vooruitgang boeken.”

Het helpt New Leaf Technologies ook om naar de volledige customer journey van hun klanten te kijken, niet alleen naar de learning journey.

  • De favoriete leertijden van deelnemers inzien

De gewenste leermomenten zijn een van de meest fascinerende inzichten volgens Hanly. “Vooral vanuit een blended learning-aanpak is het hebben van inzicht in de gewenste leertijden handig. Je weet dan precies op welke momenten het goed zou zijn voor een facilitator of instructeur om online te zijn en met deelnemers te communiceren. Ze kunnen dan bijvoorbeeld de sociale kanalen gebruiken om inzichten te delen en deelnemers door de learning journey te begeleiden.”

  • De beste learning journey identificeren

Toen we Hanly vroegen hoe trainingsaanbieders data nog meer kunnen gebruiken om hun leertrajecten te verbeteren, vertelde hij ons over A/B-testen. “In marketing wordt veel gebruik gemaakt van A/B-testen. Ze sturen twee e-mails en testen welke het beste werkt. Ik denk dat we hetzelfde kunnen doen met leren. Een learning journey heeft bijvoorbeeld een Word-document en dan een quiz, een andere journey heeft een interactieve vorm en dan een quiz. Je krijgt dan twee datasets, die je vergelijkt om te zien wat het beste werkt voor jouw deelnemers.

Deze data kan ook helpen bij het bieden van een meer gepersonaliseerde leerervaring. Hierdoor wordt je training leuker en opvallender. Dat is heel belangrijk, want: waar verveling wint, faalt leren.”

Bij aNewSpring zijn we trots om een innovatief bedrijf als New Leaf Technologies als partner te hebben. Meer weten over het Training Intelligent System? Of ben je benieuwd hoe deze tool jouw trainingsbedrijf kan helpen? Neem hier contact met ze op.

Ontdekker van details Wil een fixer-upper worden

Sunanda Jayanth

Levenslange chai connaisseur. Apocalyps-voorbereider.

Find me on