Blijf op de hoogte

Wil je graag nog meer updates, events, blogs, cases, cijfers, onderzoek en e-books over opleiden en leertechnologie tot je nemen?

Dan maken we het eenvoudig voor je, schrijf je nu in

Hey leerpionier!

Ben je op zoek naar prikkelende inzichten en unieke connecties waarmee je jouw training naar een hoger niveau kunt tillen? Daar kunnen we je misschien mee helpen. Duik direct al in onze blog!

Migreren naar een (nieuw) leerplatform: zet je eerste stap naar een succesvol (leer)pad

Misschien was je wel op zoek naar informatie over verhuizen en kwam je door Google hier terecht. Maar het maakt niet uit of het gaat om een verplaatsing over de grens of naar een (ander) leerplatform: beide voorbeelden van migratie staan symbool voor een nieuw begin. En ik kan het weten, want ik ben kortgeleden zelf naar een ander land verhuisd. Verandering is aanvankelijk altijd moeilijk, maar biedt ook ruimte voor ontwikkeling.

Maar wat is de link met een leerplatform? Om eerlijk te zijn is de migratie naar een leerplatform vaak net zo’n rommelig proces dat veel handwerk vergt. En in onze ervaring kan het ook niet altijd veel makkelijker of sneller: haastige slagen leiden al snel tot de Franse slag.

Learning events die we bezochten in 2022

2022 was het jaar waarin live evenementen terugkwamen. Een aantal daarvan werden aan het begin van het jaar uitgesteld tot mei en zullen daar in 2023 (en daarna?) blijven. Dus bereid je vast voor: mei wordt waarschijnlijk de maand met de meeste live evenementen.



Maar wacht nog even met nadenken over de evenementen die je binnenkort gaat bezoeken. Laten we eerst eens kijken naar waar we vorig jaar aanwezig waren.

Ger’s Learning Notes #51: ChatGPT

Ik hoop dat het jaar 2023 goed begonnen is voor je. Voor mij in ieder geval wel. Ik heb twee weken vrij gehad om op te laden tijdens Kerst en oud & nieuw. Ik heb tijdens die twee weken niet gewerkt, maar wel de socialmediakanalen in de gaten gehouden die ik het meest gebruik: Twitter en LinkedIn. Als je je volledig hebt afgesloten tijdens de feestdagen en je nu afvraagt of je iets gemist hebt: alles ging over de nieuwe chatbot die werkt middels AI, ChatGPT (GPT staat voor Generative Pre-trained Transformer). Misschien ben je er al van op de hoogte en zo niet, dan zal ik daarmee helpen via deze editie van de Learning Notes.

Een terugblik op onze favoriete momenten van 2022

Het jaar 2022 was op zijn zachtst gezegd speciaal, en dat bedoelen we niet alleen vanuit het perspectief van aNewSpring. Maar dat laatste is wel waar we nu bij stil zullen staan.



Waarom beginnen we het jaar niet met een terugblik op 2022? Het thema ‘Reflecties’ loopt door de komende edities van aNewLetter en in dit artikel zal ik me toespitsen op drie initiatieven: de jaarlijkse aNewSpring Awards, de lancering van aNewLetter met de meest gelezen artikels van 2022 en de 50ste editie van Ger’s Learning Notes.



Graag deel ik een aantal inzichten die ik heb opgedaan en misschien licht ik ook wel een tipje van de sluier op van waar ondertussen aan gewerkt wordt in onze geheime kelder.

Bekijk ons learning center. Krijg inspiratie van onze ebooks, whitepapers, blogs, learning notes en podcasts om learning journeys te creëren met impact.

Kom inspiratie opdoen tijdens een evenement. Door mensen met elkaar te verbinden kan je kennis delen. Daarom bezoeken we regelmatig evenementen, spreken we op evenementen en organiseren we ze zelf.

Alle tools voor trainers en opleiders om training te maken en uit te serveren die mensen helpt slimmer te leren en beter te presteren.

Ontdek hoe je ons learning journey platform kunt gebruiken. Bekijk al onze oplossingen zoals de verschillende manieren waarop je ons platform kunt implementeren: Leermethodes, Training types, Industrieën, Servicepartners