MemoTrainer™
effectief leren,
niets meer vergeten

Aan het einde van de negentiende eeuw ontdekte de Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus dat mensen binnen 24 uur zo’n 80% van de kennis die zij onlangs tot zich hebben genomen vergeten. Stel je eens voor hoeveel uren training daarmee verspild zijn. Onze MemoTrainer™ app biedt de oplossing!

Zou het niet geweldig zijn als je mensen kunt helpen met het onthouden van hun lesstof?

MemoTrainer™

Dagelijkse herhaaloefeningen

MemoTrainer™ integreert de theorie van Ebbinghaus over ‘dagelijkse herhaaloefeningen’ op een unieke manier in een online leeroplossing. Het systeem traint kennis op een gepersonaliseerde manier waardoor deelnemers meer onthouden en sneller slagen voor hun cursus. Ebbinghaus claimde dat herhaling de remedie was tegen vergeten. Hij formuleerde een schema dat ervoor zou zorgen dat kennis opgeslagen werd in het langetermijngeheugen. Op dit schema is de MemoTrainer™ gebaseerd.

MemoTrainer Retention Mobile

Persoonlijk herhalingsschema

MemoTrainer™ is ontworpen om deelnemers uit te dagen door selectieve herhaling en gebruikt slimme opdrachten om kennis te activeren. Wanneer een deelnemer bepaalde kennis minder goed opneemt, wordt deze vaker geoefend. Op deze manier ontstaat per deelnemer een persoonlijk herhalingsschema.

Verbeterde businesscase

Statistieken van MemoTrainer™ laten zien dat wanneer deze wordt ingezet, de cursusresultaten verbeteren. Het is eenvoudig voor deelnemers om te trainen voor hun examen, en deelnemers zullen alles wat zij geleerd hebben tijdens hun cursus ook veel beter en langer onthouden.

Makkelijk onderweg oefenen

Deelnemers aan jouw cursus kunnen gratis de MemoTrainer™ app voor iOS en Android downloaden. Op deze manier kunnen zij de MemoTraining maken waar en wanneer zij willen!

Voor een cursusontwikkelaar is het eenvoudig te bepalen welke en hoeveel vragen je in de MemoTrainer™ wilt zetten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de MemoTrainer™ onderdeel te laten zijn van een uitgebreide cursus, maar je kunt hem ook enkel inzetten voor het trainen van vragen – bijvoorbeeld als voorbereiding op een examen.

Lees in deze case hoe Fire-learning de MemoTrainer™ inzet »

Benieuwd hoe jij MemoTrainer™ kunt inzetten?

We laten je graag alle voordelen van MemoTrainer™ zien en kunnen advies geven op basis van jouw businesscase.