SVO

Van rondvliegende papieren naar blended learning

Door blended learning kunnen studenten nu hun portfolio digitaal bijhouden. Geen verloren, onafgemaakte papieren vliegtuigjes meer. Met de blended learning van SVO kregen zij hun praktisch ingestelde studenten aan het leren.

Deze learning journey was genomineerd voor de aNewSpring Awards 2021.

De organisatie

SVO vakopleiding biedt diverse opleidingen in de foodbranche aan. Van medewerker tot manager, altijd een foodopleiding die aansluit bij jouw ambities.

Leren in de praktijk

Deze blended learning journey biedt de oplossing voor studenten die liever met hun handen bezig zijn in plaats van met de theorie. Ze vinden het vaak lastig om aan bepaalde theorie te beginnen of de aandacht erbij te houden.

“Waarom leren we het niet in gewoon de praktijk?” is een vraag die dan ook veel voorkomt. SVO heeft daar de oplossing voor; een blended learning journey die engagement verhoogd en aantrekkelijke tools heeft om te leren. Zo kunnen de studenten zich helemaal klaarstomen voor het echte werkleven in de foodbranche!

Smakelijke learning journey

Er zijn verschillende learning tools ingezet om deze learning journey over food… smakelijk te maken. Het inzetten van interactieve mogelijkheden wordt steeds populairder en veel bedrijven maken daar flink gebruik van. Zo heeft SVO interactieve theorie e-books ingezet, gekoppeld aan interactieve e-learnings per thema. Het spelen van online spelletjes en het oefenen van moeilijke woorden uit de theorie is daar een groot onderdeel van.

Er is uitgebreid onderscheid gemaakt tussen e-learning en opdrachten, waardoor de studenten gemotiveerd blijven om door de stof te gaan.

Digitaliseren

Een grote innovatie binnen de praktijkopleiding was het overschakelen van de papieren portfolio’s naar online versies. Via een digitaal procesmanagement tool binnen aNewSpring konden student en mentor samen de voortgang online bijhouden. Weg ermee, al die rondvliegende papieren.