STC

Geen saaie online lessen, maar pubquizzen en VR-brillen

Schooljaar 2020-2021. De 'corona-studenten' beginnen hun eerste jaar op het STC, midden in de pandemie. STC gebruikte de realiteit van de pandemie in de learning journeys van de studenten.

Deze learning journey was genomineerd voor de aNewSpring Awards 2021.

De organisatie

STC Group is een instelling die gespecialiseerd is in het opleiden van jonge studenten en professionals, met een passie voor scheepvaart, transport of havenindustrie.

Twee prachtige prestaties

Learning is central to every school; it serves as a common thread. What happens when that common thread disappears due to a pandemic? First an expressive context about the reality of the pandemic had to be included, followed by the creation of (mandatory) online lessons, with the following condition: the online lessons had to be engaging enough to hold the attention of the students. With the functionalities of aNewSpring, they were able to create digital and interactive lessons that captivated the students!

Welke learning tools?

De leeftijd van de studenten van Havenlogistiek leerjaar 1 variëren tussen de 15 en 28 jaar, met allemaal verschillende achtergronden en interesses. Het was een missie op zich om deze studenten met elkaar te verbinden tijdens de online lessen. Hoe heeft STC dat aangepakt? Door het inzetten van virtual reality, pubquizzen, online escaperooms en nog veel meer innovatieve digitale functies. Binnen aNewSpring moesten de studenten verschillende taken uitvoeren, kennisclips bekijken en zo voltooien om meer kennis op te doen over havenlogistieke processen.

Geen fake news meer

Door het behandelen van de coronapandemie in de theorie, kregen de studenten een ander beeld op COVID-19. Voorheen werden ze overspoeld met fake news en zagen ze door het bomen het bos niet meer. Door het bekijken van video’s van virologen over het vaccin konden zij onderscheid maken tussen betrouwbare en nepbronnen.

De studenten leerden elkaar op een speelse manier kennen en ontwikkelden een heel nieuw transportplan voor het distribueren van vaccins. Dan mag je best trots op jezelf zijn!

Leer het platform kennen

Ontdek de functionaliteiten en mogelijkheden