Rotterdamse Plus

Meer studenten in de ouderenzorg door aansprekende learning tools

“Door de afwisseling in opdrachten, de laagdrempeligheid en de visualisatie van theorie en praktijk hebben wij een inspirerende training kunnen creëren.”

Deze learning journey was genomineerd voor de aNewSpring Awards 2021.

De organisatie

Hoe noem je een samenwerkingsverband tussen zorginstellingen, gemeente Rotterdam en ROC-onderwijs? Juist ja, dat noem je Rotterdamse Plus (R +).

De learning experience ontdekking

De gemiddelde mbo-2 student ziet graag een speelse, uitdagende, duidelijke en afwisselende learning journey. Liever zijn deze niet te taalkundig of te ingewikkeld. Met de 100+ leermiddelen in aNewSpring heeft Rotterdamse Plus precies wat ze willen; een uitdagende learning journey.

Een learning journey die de doelgroep aanspreekt en motiveert om aan de slag te gaan. Het is in één oogopslag duidelijk wat er van de student verwacht wordt. Door afwisseling van opdrachten, laagdrempeligheid en visualisatie kon Rotterdamse Plus hun studenten de learning experience bieden die zij voorheen misten.

Vier kernwaarden

De learning journeys zijn gebaseerd op vier kernwaarden: bejegening, samenwerking, zorg en omgaan met onbegrepen gedrag.

Deze zijn onderverdeeld in drie learning journeys met ieder zijn eigen onderwerp en activiteiten, onder andere school en stage. Het is een doorlopende leerlijn waar de student van begeleid zelfstandig naar steeds meer echt zelfstandig gaat met aan het einde verschillende keuzemogelijkheden.

In de learning journey worden de studenten met animaties, theorie, begeleiding en opdrachten voorbereid op de praktijkopdracht. De learning journey is ook op je mobiel of tablet te volgen, een must voor de studenten van tegenwoordig.

Door aNewSpring en het onderwijsprogramma van Rotterdamse Plus is er een vooruitstrevende en aansprekende vorm van onderwijs ontstaan.

Motivatie en aanspraak

Leren is toch veel leuker met uitdagende tools? Door het aNewSpring-platform kregen de studenten aanspraak en motivatie om aan te slag te gaan met de stof. Niet alleen voor de student, maar ook voor de docent en de leeromgeving zijn er veel inspirerende veranderingen toegepast.

Rotterdamse Plus x Flipped

Visueel is de learning journey van Rotterdamse Plus tot stand gekomen door de bijdrage van partner Flipped.

Kom meer te weten over Flipped

Flipped deed wat kleine aanpassingen, met een groot effect (zoals het toevoegen van iconen en titelbalken). Ook ontwikkelde Flipped speciaal voor Rotterdamse Plus animaties, hierdoor ging de content voor de studenten echt leven. De cliënt, die de hoofdrol had in de learning journey, kreeg een stem.

Nieuwsgierig naar het platform?

Ga in gesprek met één van onze experts!