Leerpunt KOEL

Een aantrekkelijke leerreis voor iedere deelnemer

In 2020 heeft het online element bij blended leren een grote meerwaarde gekregen. Daarbij is één van de belangrijkste uitdagingen in de L&D-wereld de digitale transformatie van leren.

Deze learning journey was genomineerd voor de aNewSpring Awards 2021.

Over de organisatie

Leerpunt KOEL biedt volledig onafhankelijke en geaccrediteerde scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg.

Meer over Leerpunt KOEL

Uitdagende ontwikkeling

Leerpunt KOEL is niet onbekend met blended learning, sterker nog, blended leren is altijd hét uitgangspunt. Vorig jaar kreeg het online element extra veel waarde toen de wereld op zijn kop stond. Daarbij is één van de belangrijkste uitdagingen in de L&D-wereld de digitale transformatie van leren. Het is dus steeds belangrijker om de best mogelijke digitale ervaring voor deelnemers te creëren. Het aNewSpring platform bood vele mogelijkheden om deze uitdaging aan te gaan, met succes.

Deze praktisch toepasbare vorm van e-learning is actueel, herkenbaar en sluit aan bij de uitdagingen waar professionals in de zorg dagelijks mee te maken krijgen.

Claudia Hamerlinck, Learning & Development Specialist bij Leerpunt KOEL

Blended learning voor iedereen aantrekkelijk

Hoe vaak onthoud jij informatie door alleen te lezen? Het werkt vaak beter wanneer je kennis direct kunt toepassen. Dat kan door een vraag te stellen, maar hoe leuk is het om een learning journey te ontwikkelen die je nieuwsgierig maakt door de manier waarop het is vormgegeven?

Leerpunt KOEL spoort haar deelnemers aan op zoek te gaan naar de juiste antwoorden door pop-ups en te navigeren tussen scrollbare pagina’s. Door alle informatie en elementen op één pagina te combineren, krijgt iedere deelnemer de kans op zijn eigen manier te leren. De een leest liever, de ander kijkt liever een filmpje en de volgende ziet de informatie graag verwerkt in een infographic.

Sociaal verbonden

De combinatie van verschillende elementen maakt het mogelijk dat iedereen iets op de pagina ziet waardoor hij/zij zich aangesproken voelt. Als dit gecombineerd wordt met een discussie/poll blijft iedereen met elkaar sociaal verbonden. De optie om de learning journey te volgen op elk apparaat, maakt online leren altijd en overal mogelijk!