CIEH

Migreren naar een ander leerplatform opent nieuwe deuren

Hoe maak je jezelf los van een leerplatform dat jouw visie en plannen voor de toekomst niet ondersteunt? Juist, je migreert naar een andere. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je meer dan 130.000 gebruikers van 200 verschillende bedrijven hebt. Toch is dat precies wat het Chartered Institute of Environmental Health (CIEH) deed toen ze besloten over te stappen naar aNewSpring.

Het probleem

Een ouderwets online portfolio

Dus, stel je voor. Je bent een bekende en belangrijke opleider op het gebied van milieu en volksgezondheid. Je organisatie heeft wereldwijd meer dan 8.000 leden en je bent al ruim 140 jaar een pionier binnen professioneel onderwijs. En toch is niet alles rozengeur en maneschijn: je online platform is verouderd en de mogelijkheden zijn beperkt. Hoe bereid je je dan voor op de toekomst?

Het opfrissen van je content en online trainingen is één ding, maar wat CIEH heeft gedaan vraagt om lef. Ze zijn buiten hun comfortzone gestapt door op zoek te gaan naar een ander online leerplatform dat past bij de toekomstplannen die zij voor ogen hadden. Een goede beslissing als je het ons vraagt, maar het brengt wel wat werk met zich mee. Zeker als de migratie binnen een paar maanden afgerond moet zijn.

Het concept

Renovatie door migratie

Starten met een nieuw leerplatform kan zorgen voor nieuwe mogelijkheden, zeker wanneer je kiest voor een variant met meer geavanceerde technologie. Denk hierbij aan meer interactie met deelnemers en de creatie van persoonlijke leerpaden. Misschien heeft het zelfs een beter kostenplaatje. Maar hoewel dit leuke voordelen zijn, maken ze de overstap zelf niet makkelijker. Het vergt veel tijd en moeite om de migratie van het ene naar het andere platform voor te bereiden. Hierbij is het van belang dat je het oude systeem goed kent, alle klanten tijdig informeert en bestaande content op een goede manier overbrengt zonder data kwijt te raken.

Volgens Stephen Joyce, Programmamanager bij CIEH, was het begrijpen van alle lagen van het oude systeem het grootste struikelblok. Van tevoren werd er geschat dat 200 bedrijven hun content gebruikten, wat onderverdeeld was in drie lagen op het platform. Helaas bleek deze schatting ver van de waarheid af te zitten: CIEH ontdekte dat er tot zeven lagen in het platform zaten en meer dan 1.500 bedrijven betrokken waren via verschillende doorverkopers.

Deze onverwachte ontdekkingen maakten het verplaatsen van de content en het inlichten van alle betrokken partijen een stuk ingewikkelder. Daarbij kwam dat CIEH een aantal gebruikers in het systeem had zitten zonder contactgegevens, waardoor ze niet op de hoogte gebracht konden worden van de migratie. Maar gelukkig ze hebben wel voor elkaar gekregen wat ze wilden: hun complete portfolio is overgezet naar het aNewSpring-leerplatform. De structuur heeft zelfs een update gehad om verdere misverstanden in de toekomst te voorkomen.

Het resultaat

Stap voor stap: inspiratie en veelzijdigheid

De migratie heeft minder dan zes weken geduurd. Dankzij de inspanningen van het fantastische team van CIEH hebben ze in één keer hun hele portfolio overgezet naar aNewSpring. Hierdoor hebben hun klanten er zo min mogelijk last van gehad. Het team is nu klaar om aan de slag te gaan met hun volgende plannen.

Ons team staat open voor nieuwe ideeën. We denken nu aan wat we allemaal kunnen doen, zonder het gevoel te hebben dat we vastzitten.

Stephen Joyce, Programmamanager bij CIEH

Ja, je leest het goed. Ze zijn nog niet klaar! De mogelijkheden op het gebied van technologie waren een reden voor ze om over te stappen naar aNewSpring. Met name de MemoTrainer en functionaliteiten voor adaptive learning speelden een grote rol in hun beslissing. CIEH is nu aan het ontdekken hoe ze hier gebruik van gaan maken.

Ontdek de mogelijkheden