Hoe aNewSpring AI benadert

25 July, 2023| Sunanda Jayanth| 3 min lezen

AI kun je op talloze manieren inzetten voor je training. Contentontwikkeling- en curatie is een van de populairste en makkelijkste opties.

Maar hoe zit het bijvoorbeeld met gegevensbeveiliging en kwaliteit? Bij aNewSpring proberen we ontwikkelingen altijd vanuit een eigen perspectief te benaderen. Met onze deelnemers, klanten en community in gedachten!

AI-technologie is ons niet vreemd

Wij gebruiken AI-technologie al langere tijd om betere trainingen te ontwikkelen. En met betere trainingen, kun jij je beter focussen op je deelnemers.

  • Dankzij adaptiviteit, ondersteund door ons platform, kunnen we de ‘digitale voetafdruk’ van iedere deelnemer volgen. De learning journey past zich aan en maakt een eigen specifieke leerweg, met gepersonaliseerde content voor elke deelnemer.

  • Elke deelnemer is uniek - ze leren allemaal op hun eigen tempo en verschillen daarom in hun behoefte om concepten te herhalen en in hun langetermijngeheugen op te slaan. De MemoTrainer™ coacht deelnemers door te focussen op onderdelen die ze moeilijker onthouden.

  • Dankzij de integratie met Synthesia.io, kun je gemakkelijk tekst omtoveren naar pratende avatars die levensecht lijken. Het is een eenvoudige manier om tekst te vervangen door aantrekkelijke en visuele content.

Ondertussen werken we achter de schermen al druk aan de toepassing van generatieve AI. Dat delen we graag met je, zodat we kunnen leren van jouw feedback. Laten we erin duiken!

Synthesia already ‘drops jaws’!

Michael Hanly, Managing Director, New Leaf Technologies

Een kijkje in de keuken van innovatie

Onze engineers zijn volop bezig met experimenten en brainstormsessies (zowel intern als op conferenties), over de voor- en nadelen van het integreren van AI en LLMs in ons leerplatform.

Michel, een van onze developers, werkt momenteel aan een AI-prototype dat vragen kan genereren aan de hand van tekst en dat daarmee auteursteams in opleidingsorganisaties op weg kan helpen.

Op basis van deze experimenten en brainstormsessies, baseren we onze verdere AI-aanpak op een aantal inzichten.

AI is gewoon een tool; but a fool with a tool is still a fool

Gebruik AI om je Job-to-be-Done te ondersteunen en te versterken, niet om te vervangen. Dus, om goede learning journeys te creëren en het werk van je deelnemers te beoordelen, is menselijke kennis en toezicht nodig. AI moet jou, onze gebruiker, helpen. Dat is waar het bij aNewSpring altijd om zal draaien.

Veiligheid en duidelijkheid zijn belangrijk

De mensen waarmee wij hebben gesproken, zien risico’s in het veilig opslaan van hun data en intellectuele eigendom. “Deelt AI al mijn ideeën en data met andere aNewSpring-gebruikers of misschien de rest van de wereld?” We vinden het daarom belangrijk om dingen uit te leggen en je ervan te verzekeren dat de dingen die wij doen veilig en beveiligd zijn (gewoon zoals we al jouw andere data en content van omgaan).

Er is geen magische knop — AI-oplossingen kunnen alleen een bron van creativiteit zijn om een gebrek aan inspiratie te voorkomen.

Rik Achterberg, Product Owner, aNewSpring

Focus op gebruikersdoelen

Het aNewSpring-platform helpt verschillende soorten gebruikers. Wanneer we beslissen wat we moeten bouwen, richten we ons op de taak en het doel dat de gebruiker heeft. Met AI is dit niet anders – de tools die we bouwen of implementeren moeten waarde toevoegen aan deze doelen:

  • Mensen helpen met leren

  • Leerdesigners en auteurs helpen ontwikkelen

  • Instructeurs helpen beoordelen en ondersteunen

  • Beheerders helpen beheren

Wat zijn jouw gedachten als het gaat om het inzetten van AI voor training en L&D? Welke toepassingen zie je in jouw situatie?? Laten we in gesprek gaan! Stuur ons een e-mail via: marketing@anewspring.com

Wil een doe-het-zelver worden Devil in the details

Sunanda Jayanth

Ontdekker van details. Levenslange chai connoisseur. Apocalypse prepper.

Vind me op

Inzichten over AI voor leren en meer in je inbox