EVENEMENTEN

Wie wint de award voor
‘Most Inspiring Learning Journey’!

Madeleine de Bruin

door Madeleine de Bruin
31 januari 2018

D

e dag begon met code oranje. Dat werd al snel code rood. Wegen werden afgesloten en geen enkele trein reed. Het waaide, het waaide hard. En dat was nou net de dag dat het aNewSpring Awards Event plaatsvond. Even een korte terugblik op deze avond als je er niet bij hebt kunnen zijn. Of een samenvatting voor als je er wel was.

Op 18 januari, om 17 uur, begon het event in het Maaspodium in Rotterdam. Voor de tiende keer verwelkomde dit inmiddels iconische theater aNewSpring voor een groot event. Voor sommigen is het een eindje rijden, maar het is sfeervol, precies groot genoeg en in een typisch Rotterdamse omgeving. We konden van start. Met iets minder mensen dan gehoopt, maar erg dankbaar voor de toch nog 90 aanwezigen die de storm hadden getrotseerd.

Negen verschillende klanten gaven een exclusieve kijk in hun keuken. In tien minuten tijd lieten ze zien welke leertrajecten zij ontwikkelden en voor wie, welke resultaten ze hebben bereikt en waarom zij die award voor ‘Most Inspiring Learning Journey 2017’ verdienden.

In een korte pauze sprak ik op het podium met Joyce van der Meer, deelnemer van het BOOST leertraject van René Luisman (hier een mooi interview met hem), finalist van vorig jaar. Zij deelde met de zaal haar ervaringen en vertelde dat ontwikkelaars vooral aandacht moeten hebben voor verscheidenheid in activiteiten en voldoende interactie om mensen alert en betrokken te houden.

Tussen de presentaties door werd er natuurlijk weer een geweldig buffet gepresenteerd in de foyer. Vooral de calamaris en gegrilde groenten vielen in de smaak. Gelukkig waren Tupperware bakjes niet nodig, want ondanks de flinke hoeveelheid eten, raakte alles op!

Na negen presentaties kon het publiek de balans opmaken: wie verdiende die felbegeerde award? We zagen veel verschillende presentaties en net zo veel verschillende wijzen waarop het platform van aNewSpring werd ingezet. Gelukkig hoefde ik als presentator geen keuze te maken. De stemkastjes waren vervangen door mobiele telefoons en de stemmen waren daardoor snel geteld.

Wie wint de award voor de ‘Most Inspiring Learning Journey’?

aNewSpring awards 2017 112BHV

Op nummer drie was 112bhv.nl geëindigd. Dit is een online leertraject met als onderwerp BHV, maar met alle mogelijkheden die aNewSpring biedt voor adaptiviteit. Het leertraject wordt dus volledig aangepast op de leerbehoefte van de deelnemer. En dat vinden we allemaal erg interessant!

aNewSpring awards 2017 Build Up Skills

Op de tweede plek eindigde Build Up Skills van onder andere ISSO. De heren maakten optimaal gebruik van het podium en lieten zien hoe een installateur leert door middel van een app op zijn telefoon. Om dit werkbaar te maken werd gebruik gemaakt van zowel LTI (zie ook onze supportpagina) als API. Technische toepassingen die voor steeds meer klanten belangrijk en interessant zijn.

aNewSpring awards 2017 Knowledge Monk

En de winnaar van de ‘Most Inspiring Learning Journey 2017’ was Knowledge Monk. Threewise en de Horeca Academie hebben hun kennis en ervaring met betrekking tot online leren samengebracht onder dit gloednieuwe bedrijf. Ze hebben een heldere kijk op didactiek en houden voortdurend rekening met de doelgroep. De deelnemers kunnen op verschillende manieren leren en dit moet aantrekkelijk en laagdrempelig zijn. Een terechte winnaar met de meeste stemmen!

Alle presentaties bekijken?

Een memorable avond

Na afloop werd nog enkele uurtjes feest gevierd en de heerlijke hapjes en drankjes hielpen daarbij. Het was weer een memorabele avond. Natuurlijk volgt volgend jaar een nieuwe versie van het Awards Event. En dan gaan we wederom op zoek naar interessante cases en natuurlijk ook naar publiek, het is immers een publieksprijs. Het event was weer een prima avond voor inspiratie en gezelligheid. Dus schrijf je volgende keer vooral (weer) in!

Auteur

Madeleine de Bruin

Madeleine de Bruin, Customer Succes Manager bij aNewSpring

Verandering is waar het allemaal om draait. We stappen over op andere manieren van werken, van communiceren en samen leven. Leren speelt hierin voor mij een sleutelrol. Door voortdurend te leren ga je gemakkelijker om met veranderingen. Ik ben nieuwsgierig naar verschillende (werk)culturen en naar drijfveren van mensen. Bij aNewSpring help ik klanten om mooie en effectieve leertrajecten te realiseren en dat geeft mij veel energie!