De resultaten van een gepersonaliseerde case in de financiële dienstverlening

Als gevolg van de wereldwijde economische crisis heeft de Nederlandse regering meer regels opgelegd aan financiële instanties. Eén van deze regels houdt in dat permanente educatie verplicht is. Dat wil zeggen dat 270.000 totaal verschillende mensen met verschillende achtergronden moeten bewijzen dat zij aan de gestelde eisen voldoen. Eén van de verplichte opleidingen is de Wet Financieel Toezicht. Hoe train je zo’n grote en heterogene groep op een effectieve en stimulerende manier?

Welten, een Nederlands trainingsbureau, biedt deze cursus aan via een e-learning module. Omdat alle deelnemers de cursus instappen op een ander niveau was het niet mogelijk om dezelfde cursus aan iedere deelnemer te geven. Daarom besloot Welten samen te werken met ons om cursussen mogelijk te maken die zich automatisch aanpassen aan de deelnemers. De cursus focust zich op de behoeften van de deelnemer door vorige successen, obstakels en resultaten te meten en te verwerken. Zo ontstaat er een persoonlijk leerpad.

De onderstaande afbeeldingen laten de resultaten van de cursus zien die Welten samen met aNewSpring ontwikkeld heeft.

participantsmodulesHet aantal deelnemers en modules is iets gestegen in het jaar waarin de adaptieve cursussen gegeven werden.

studyt time

Geïnspireerd? 

Wil jij ook graag weten hoe aNewSpring voor jou een oplossing kan zijn? Vraag dan een persoonlijke en gratis demo aan!



De studietijd in 2012 ging fors achteruit, een daling van zo’n 60%! En ondanks dat men veel minder tijd kwijt was aan studeren, bleef het succesniveau nagenoeg gelijk.costsDe kosten werden gereduceerd met ongeveer 70%.

Het trainen van een diverse en heterogene groep mensen via een online cursus kan heel lastig zijn omdat iedere deelnemer een ander niveau en interesse heeft. Sommigen kunnen de cursus niet uitdagend genoeg vinden en voor anderen kan hij te moeilijk zijn. De oplossing voor dit probleem volgens Welten? Automatisch en gepersonaliseerd leren.

Geïnspireerd door het verhaal van Welten? Download dan ons gratis Inspiring Learning Kookboek. Kies, combineer en test verschillende leeringrediënten voor jouw ultieme leerrecept!

Welten maakt gebruik van
  • MemoTrainer van aNewSpring als herhalingstool
  • Blended- en social learning
  • Adaptieve learning journeys