HOW-TO’S

Top 10 meest gestelde vragen over aNewSpring

Patricia van der Have

Door Patricia van der Have
13 mei 2018

A

ls jij enigszins op onze klanten lijkt, dan heb je waarschijnlijk wat vragen na het bezoeken van onze website of na het aanmaken van je eigen leeromgeving. Omdat ik verantwoordelijk ben voor inbound sales bij aNewSpring heb ik waarschijnlijk wel meer dan 1000 vragen beantwoord (telefoontjes en emails) over aNewSpring. Hieronder de tien meest gestelde vragen met daarbij mijn antwoorden.

1. Kan ik de look & feel aanpassen van mijn leeromgeving?

Ja, dat kan en we moedigen je ook zeker aan om de look & feel aan te passen. Jouw cursisten zullen gemotiveerder zijn als jouw training er inspirerend uit ziet. Hoe je een look & feel ontwerpt lees je hier. Wist je ook dat je meerdere look & feels kunt maken en je trainingen kunt aanbieden als whitelabel product?

2. Kan ik gebruikmaken van mijn eigen custom domeinnaam?

Ja. Stel dat jouw eigen site www.website.nl is, dan zou bijvoorbeeld elearning.website.nl in de plaats van jouwleeromgeving.anewspring.nl kunnen komen. Heb je wat hulp nodig? Hier vind je handige instructies.

3. Kan ik de cursussen die ik gebouwd heb in aNewSpring direct verkopen aan mijn cursisten?

Ook dat kan. In aNewSpring kun je een overzicht maken van alle producten (oftewel trainingen) die je ontworpen hebt en die kun je in de catalogus plaatsen. De catalogus is eigenlijk de webshop van jouw leeromgeving. Onze meeste klanten sturen hun cursisten via hun eigen website naar het trainingsproduct in de catalogus van jouw aNewSpring-omgeving. Klinkt goed toch? We leggen hier uit hoe het werkt.

 

Patricia - aNewSpring

4. Hoe krijg ik de betalingen van mijn cursisten binnen via aNewSpring?

Je kunt de betalingen die je wilt ontvangen handmatig afhandelen of je kunt ze automatisch laten verwerken via Stripe, PayPal of Buckaroo. Klik hier en hier voor meer informatie over het verwerken van betalingen.

5. Hoe zit het met API, Single Sign-on en WebHooks?

Veel van deze technologieën worden gebruikt door onze klanten. Bijvoorbeeld, het linken van aNewSpring met een cursistsenadministratiesysteem kan heel handig zijn als bij het inschrijven en managen van de resultaten van grote hoeveelheden cursisten. Hoe dit technisch in elkaar zit lees je hier.

6. Kan ik mijn SCORM pakketten uploaden in aNewSpring?

Ja, dat kan, zolang het SCORM 1.2 is. Je kunt je SCORM-modules eventueel combineren met bijvoorbeeld content die gemaakt is in onze eigen auteurstool, externe H5P content of HTML. Leer hier hoe je SCORM in aNewSpring importeert.

7. Hoe kan ik mijn training ‘socialer’ maken?

We hebben een communicatiecentrum gebouwd in het platform waarmee je directe berichten kunt sturen naar jouw cursisten. Ook kun je een discussieveld activeren als widget naast je learning journey. De meeste andere klanten krijgen de beste resultaten wanneer er discussies plaatsvinden direct onder de inhoudsdelen in hun trainingen. Overigens heeft mijn collega Madeleine een blog geschreven over het inzetten van social learning.  In haar blog lees je handige tips.

8. Hoe schrijf ik mijn cursisten in?

Er zijn verschillende manieren om cursisten in te schrijven. Je kunt bijvoorbeeld toegangscodes met hen delen of een Excelsheet uploaden met hun namen in het platform. Door deze drie stappen te volgen schrijf je eenvoudig cursisten in en kunnen ze aan de slag met jouw training.

Patrica - Corjan, aNewSpring

9. Ik vind het platform van aNewSpring gaaf, maar ik heb niet de middelen in huis om zelf de trainingen te bouwen. Kunnen jullie daarbij helpen?

Onze focus is het maken van de beste technologie achter het leren en daarom releasen we ongeveer elke 8 weken een nieuwe versie van ons leerplatform. De meesten van onze klanten maken hun eigen content en bouwen hun eigen trainingen in het platform. Wij hebben meerdere partners die je bijvoorbeeld kunnen helpen bij het maken van content of die je kunt benaderen om hun onderwijskundige visie met je te delen. Neem gerust contact met hen op!

10. Mijn vraag zit niet in deze FAQ. Waar vind ik het antwoord?

Je kunt vele artikelen, video’s en andere tips terugvinden op support.anewspring.nl. De zoekbalk is vaak handig als je op zoek bent naar specifieke informatie. Als je liever persoonlijk contact hebt kun je contact opnemen met mijn supportcollega’s via support@anewspring.nl.

 

Nog extra vragen?

Deel ze met ons op Twitter: @aNewSpring

Inspiring Learning Kookboek cover afbeelding

Creëer jouw ultieme (blended) leerrecept met Het Inspiring Learning Kookboek!

Auteur

Patricia van der Have
New Business Developer at aNewSpring