Release 76:
Lessen aanpasbaar, samengevoegde toetsen
en veel meer optimalisaties

by Govert de Jong
25 September 2018

V

anaf donderdag 27 september kan je de inhoud van gepubliceerde lessen aanpassen. Je zult nog meer veranderingen terugzien in de laatste release. In de video hieronder vertel ik je hier meer over. Wil je liever lezen? Scroll dan even naar beneden.

Gepubliceerde lessen? Aanpassen maar!

Na publiceren je lessen niet meer aan kunnen passen, dat was toch iets waar we wel mee zaten. Goed nieuws deze release!

Je kunt nu in gepubliceerde lessen content toevoegen en verbergen. Wanneer je content gaat toevoegen of verbergen in een les, word je uitgelegd wat de gevolgen kunnen zijn en dien je akkoord te geven. Ditzelfde geldt wanneer je content weer zichtbaar wilt maken.

Bij de Opdracht, Les, 360 feedback, Assessment en Enquete activiteiten kan je nu ook de paginavolgorde aanpassen wanneer deze gepubliceerd zijn.

We zijn steeds bezig deze technische uitdagingen aan te gaan en zoveel mogelijk aanpasbaar te maken, wat jou weer ruimte geeft tot het optimaliseren van jouw learning journeys.

Tekst opmaken, zoals jij dat wilt

Om nog gemakkelijker content te maken in aNewSpring hebben we overal een nieuwe teksteditor geïmplementeerd. Dit is gedaan voor zowel de ‘back-end’-rollen, begeleiders en voor de deelnemers. Naast dat tekstverwerken hiermee een stuk makkelijker geworden is, kan je nu ook van gedeeltes tekst de opmaak wissen en kan je tabellen en symbolen toevoegen.

Totale inhoud van evaluatie-activiteiten nu zichtbaar na afronden

Maak jij trainingen waar het niet per se om kennis vergaren gaat, maar waar vooral reflectie bij komt kijken? Dan heb je zeker wat aan deze release. Wanneer je een evaluatie-activiteit voltooid, bijvoorbeeld een ‘enquête’, blijven de inhoudsdelen van deze activiteit zichtbaar. Op deze manier kan je een les creëren voor deelnemers, waarbij je reflectievragen kunt stellen. Vervolgens kan een deelnemer achteraf of later in het traject deze les weer openen en de lesstof weer bekijken.

Toets en Proefexamen samengevoegd

Het samenvoegen van deze twee aparte activiteiten heeft voor jou een aantal voordelen:

  • Alle functies vanuit beide activiteiten zijn nu te gebruiken in deze activiteit.
  • Je kunt nu willekeurig vragen laten stellen in een toets, zonder dat je examentermen nodig hebt.
  • De interface van de activiteit is veranderd, waardoor je gemakkelijk de juiste instellingen kunt kiezen die van toepassing zijn op jouw situatie.

Overige aanpassingen

Weten wat we nog meer hebben verbeterd? Bekijk hier de volledige release notes.
Mocht je vragen hebben over de release, twijfel niet om contact op te nemen met support!