Release 72:
QR codes, slagingsgrens per vraag
en een berg aan quick wins!

Door Govert de Jong
22 december 2017

O

Op 28 december is onze nieuwste release verschenen. Je ziet in de release veel quick wins terug en er zijn een paar gave nieuwe features beschikbaar gekomen. In de video hieronder leg ik het uit. Voor de lezers heb ik het ook uitgeschreven in deze email

Leren met QR-codes

Voeg direct QR-codes toe aan jouw activiteiten, zodat je deze kan gebruiken in bijvoorbeeld performance learning of in een werkboek. Voeg eenvoudig een extern ID toe aan je activiteit en de code wordt automatisch gegenereerd. Je kunt de code dan downloaden en bijvoorbeeld printen om in een boek te plakken. Of plak de QR code op de koffiemachine zodat je al je collega’s via een learning journey kan uitleggen hoe je de machine weer aan de gang krijgt bij een storing. Je gebruikt namelijk de MemoTrainer app of custom app om de code te scannen; de gespecificeerde activiteit wordt dan direct geopend.

Vragen met slagingsgrens

Heb je vragen waarbij een gedeeltelijk antwoord ook goed is? Deze kan je nu moeiteloos plaatsen in aNewSpring. Je kunt een slagingsgrens toevoegen bij deze vraagsoorten: multiple choice, fill in the blanks – text, fill in the blanks – drag & drop en matching. Stel bijvoorbeeld 2/3 in, waarbij een deelnemer minimaal twee van de drie antwoorden goed moet hebben om de vraag te halen. Een deelnemer zal een oranje feedbackbalk zien wanneer de vraag goed is, maar niet alle juiste antwoorden zijn.

Lijst van quick wins en overige wijzigingen

  • Login schermen veranderd. Login box en toegangscode box gescheiden weergegeven.
  • Voeg examentermen toe aan vragen welke zijn gekoppeld aan templates, maar geen examenterm hebben.
  • Dwing een deelnemer tot het wijzigen van het wachtwoord bij de eerste inlog wanneer je deelnemers importeert of toevoegt via de API met addUser/updateUser calls.
  • Inhoudsopgave wordt altijd eerst getoond bij het openen van een documentatieactiviteit.
  • Inleverknop bij inleveropdracht onder opdrachtomschrijving geplaatst. Ook is deze nu zichtbaar en ‘disabled’ wanneer er nog geen begeleider is gekoppeld aan de uitvoering.
  • Maak een externe activiteit beschikbaar in het persoonlijk deelnemeradvies (optioneel).
    QR-code optie zichtbaar in de custom apps en MemoTrainer app.
  • Er zijn wijzigingen gedaan die de laadsnelheid van de cursussenpagina en contentpagina ten goede komen. Dit is gedaan omdat deze pagina’s steeds meer en uitgebreider gebruikt worden door onze klanten.
  • Wanneer je rapporteert op deelnemersgroepen in de rapportage engine, laat deze alleen uitvoeringen zien die gekoppeld zijn aan deze groepen.

Release 72: volledige notes

Bekijk hier de volledige release notes. Mocht je vragen hebben over de release, twijfel niet om contact op te nemen met support!