Release 75:
Portfolio is here! + condities voor
(her)certificering en veel meer!

by Govert de Jong
10 Juli 2018

O

p dinsdag 10 juli verschijnt onze nieuwste release met o.a. een gloednieuwe portfolio. In video   hieronder vertellen we hier meer over. Wil je liever lezen? Scroll dan even naar beneden.

Deelnemers kunnen een portfolio maken en delen

Deelnemers behalen al lange tijd bijzondere en belangrijke resultaten met behulp van het aNewSpring platform en zijn daar vaak trots op! Door middel van het portfolio hebben we nu een plek gecreëerd waar deelnemers deze resultaten (en resultaten die buiten aNewSpring zijn behaald) kunnen tonen en delen.

Dit portfolio is te vullen met allerlei resultaten. Denk bijvoorbeeld aan certificaten, toetsen, lessen of bezochte evenementen die een deelnemer zelf aan zijn of haar portfolio toevoegt. Dit portfolio kan een deelnemer dan delen en daarmee bijvoorbeeld aantonen dat hij of zij professioneel bekwaam is in een specifieke functie.

Deelnemer portfolio - aNewSpring
Het portfolio kan ook gebruikt worden als bijlage bij een sollicitatiebrief en CV om een gedetailleerde weergave te geven van opleidingen en behaalde resultaten. Daarnaast is het een mooie plek om je werk te tonen en daar op te reflecteren. Er is ruimte voor bijlages en toelichting bij de portfolio-onderdelen. De deelnemer kan zelf de indeling van het portfolio bepalen en een deelbare link genereren om mensen toegang te geven. Zonder die link heeft niemand toegang tot het portfolio van die deelnemer, ook de begeleider niet.
Er zullen zeker meer concepten zijn waar het portfolio goed in past, we zijn dan ook erg benieuwd naar jullie ideeën en toepassingen. Laat het ons vooral weten!
Let op: Portfolio staat standaard uit. Je kunt dit aanzetten onder de Instellingen tab. 

(Her)certificeringscondities toegevoegd

Met de aankomende AVG wetgeving in het vizier hebben wij in het platform een aantal zaken toegevoegd. Zo kan je nu per (sub)omgeving, per taal, een privacy statement toevoegen voor jouw deelnemers. De AVG wetgeving verplicht je hiertoe; met onze toegevoegde tool kan je gemakkelijk jouw privacy statement toevoegen. De privacy statement kan gelezen worden door deelnemers op het inlogscherm en bij het aanmaken van een account.

Voor nieuwe (sub)omgevingen die aangemaakt worden staan standaard alleen de volgende velden aan: voornaam, tussenvoegsel, achternaam, e-mailadres en wachtwoord. Privacy by default is hier de grondslag voor; niet meer opslaan dan nodig is. Uiteraard kunnen we velden voor je aanzetten als je deze nodig hebt.

Beheerdersrechten aangepast

Met deze release kan een beheerder niet langer zijn eigen rechten wijzigen. Een andere beheerder kan dit wel doen. Zo zorgen we er voor dat de rechtenstructuur die opgesteld is beter in stand blijft en beheerders niet bij schermen kunnen komen waar ze geen rechten voor hebben.

MemoTrainer app uit de app stores

De MemoTrainer zal na deze release niet langer geüpdatet worden en niet meer beschikbaar zijn in de App Stores. Deelnemers die hem nog hebben geïnstalleerd, kunnen hem blijven gebruiken. We raden aan om over te stappen naar de aNewSpring app, deze app blijft uiteraard up-to-date en is gratis. Wist je trouwens dat je ook de app met jouw huisstijl in de App Store kan zetten? Lees hier meer.

Overige aanpassingen en Quick Wins

  • Notificaties uit de notificatie-engine worden niet meer verstuurd na het voltooien van de ‘cursusafsluitende-activiteit’.
  • ‘Baseer eindcijfer op’-mogelijkheid nu aanpasbaar na publicatie.
  • Waarschuwingsbericht bij het verwijderen van een ingeschreven deelnemer.
  • Tekst en volgorde van condities is verbeterd en aangepast.
  • Volgende- en terugknop verbeterd bij beoordelen door begeleider.
  • Algemene verbeteringen aan de app zijn doorgevoerd.
  • Beveiligingsverbeteringen platform aangebracht.

Bekijk hier de volledige release notes.

Mocht je vragen hebben over de release, twijfel niet om contact op te nemen met support!