OVER ONS

De technologie maken voor opleiders die mensen écht helpt met leren.

Dat is waar we elke dag aan werken. Lees hieronder ons verhaal:

Onze geschiedenis

Martèn heeft een uitdaging met leren. Hij is dyslectisch en was altijd op zoek naar manieren om effectiever door zijn master Bedrijfseconomie te gaan. Een studievriend die ook dyslectisch is bedacht op basis van de bevindingen van de Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus, die in 1885 al zijn vergeetcurve publiceerde, MemoTrainer: leren door herhalen. Martèn was ondertussen bedrijfsadviseur bij Accenture maar werd direct enthousiast om te helpen van dit idee een succes te maken.

René startte na zijn studie Commercieel Ingenieur een trainingsbureau in RSI-preventie en computervaardigheidstraining. Tijdens de trainingen bleek dat huiswerk vaker niet dan wel gedaan werd. Hierdoor kun je als trainer niet echt op de stof ingaan.

René besloot zijn cursisten elke paar dagen korte emails te sturen met lesstof. Dit werkte goed maar bleek met een groot aantal cursisten niet vol te houden. René bedacht een geautomatiseerde oplossing om kennis te herhalen en liet die bouwen. Dit leek veel op MemoTrainer.

Toen Martèn en René elkaar ontmoetten besloten ze samen op basis van MemoTrainer hét leerplatform voor opleiders te maken.

Martèn de Prez en René Persoon
Oprichters / directeurs

2003

Takeoff

400+

klanten

1,000,000+

cursisten getraind
via ons platform

Lid van de Nederlandse Raad  
voor Training en Opleiding.

LPI accreditatie logo

Geaccrediteerd door het Learning &
Performance Instituut

aNewSpring is heeft de
ISO 2700 certificering behaald (lees verder)

Ons team

Allemaal gek op leren!

Onze focus

Opleiders hebben een platform nodig dat het mogelijk maakt om cursisten sneller te laten leren en beter te laten presteren. Daar ontwikkelen we ons platform voor. Kortom, technologie ontwikkelen die mensen écht helpt met leren. Daarbij bieden we ook inspiratie en een podium voor  klanten met evenementen zoals de aNewSpring Klantendag en de jaarlijkse Inspiring Learning Journey Awards. Als kers op de taart helpt Ger Driesen de L&D community met zijn tweewekelijkse ‘Learning Notes’.

Onze ideale klant(en)

Onze klanten gebruiken het platform op veel verschillende manieren en ook zijn er veel verschillende typen gebruikers. Toch is er wel een checklist te maken zodat je er achter komt of we bij elkaar passen:

 1. Je wilt samen innoveren en bijblijven.
 2. Je vindt het fijn om er niet alleen voor te staan.
 3. Je wilt snel resultaat boeken en vindt het prima om hier af en toe hard voor te werken.
 4. Je wilt af en toe positief worden verrast met humor.
 5. Je houdt van avontuur (en taart).
 6. Je bent van mening dat de cursist centraal staat in het leerproces.
 7. Je wilt specifiek een probleem aanpakken door training.
 8. Je bent in staat zelf content te bouwen of je gebruikt hiervoor externe hulp.
 9. Je wilt continu nieuwe trainingsproducten maken en in de markt zetten.

Ons kantoor

Na tien jaar in het Lloydskwartier zijn we in 2017 verhuisd naar het centrum van Rotterdam, op de Westblaak. Je vindt ons op de 10e verdieping met een prachtig uitzicht over de stad. Kom dus gerust langs als je in de buurt bent voor een kop koffie of potje ping-pong.

Ontmoet ons team

 • Allard Kragt
  Allard KragtCustomer Success Engineer

  Ik vind leren erg interessant en vind het fijn dat ik onze klanten daarmee kan helpen – vooral met grafisch design en support. Leren doe ik bijna elke dag, vooral vreemde talen onder de knie krijgen vind ik een leuke uitdaging. Ik merk dat hoe vaker ik hiermee bezig ben, hoe meer ik leer te leren.

 • Ben Sedee
  Ben SedeeDeveloper

  Werken bij aNewSpring geeft mij de mogelijkheid om mensen te helpen met leren, door ze de nieuwste technieken aan te bieden, waar ze ook zijn. Door het steeds veranderende landschap waarin onze klanten zich begeven, moet ik zelf ook blijven leren om innovatieve oplossingen te kunnen blijven bieden. Win-win, dus eigenlijk”

 • Brant Seethaler
  Brant SeethalerCommercial Director

  Ik hou van mensen. Dat klinkt misschien gek, maar ik ben gefascineerd door wat andere mensen motiveert. Of dat nu de mensen uit ons team zijn, de klanten die we helpen of een onbekende bij de bushalte: door een open en nieuwsgierige houding over hoe anderen naar de wereld kijken, leer ik elke dag weer.

 • Corjan Bast
  Corjan BastContent Marketeer

  Zodra we op de wereld gezet worden beginnen we met leren. Het is mijn missie om hier nooit meer mee te stoppen en tot nu toe lukt dat heel aardig. Ik hoop dan ook dat de uitspraak ‘Veel mensen denken dat als ze ouder worden, ze ook slimmer worden. Maar ze worden alleen ouder.”, niet op mij van toepassing is.

 • Daphne Alblas
  Daphne AlblasSupport Agent

  Leren doe ik het liefst in de praktijk, zodat ik de opgedane kennis ook weer zo snel mogelijk toe kan passen. Bij aNewSpring krijg ik hier iedere dag de kans toe. Zowel van collega’s als klanten leer ik regelmatig iets nieuws.

 • David Scholten
  David ScholtenDesign stagiair

  Er is niets beter dan doen waar je van houdt en de mogelijkheid te hebben om met geweldige mensen te werken om elke dag iets nieuws te leren. Dat is precies wat aNewSpring voor mij betekent, een plek om te leren en onderdeel te zijn van iets groters. Samen werken we aan een toekomst waar het leren centraal staat.

 • Ger Driesen
  Ger DriesenLearning Innovation Leader

  Ik ben mijn hele professionele leven actief geweest rondom leren: als opleidingsadviseur, trainer, training & development manager, ondernemer, schrijver en spreker. Werkzaam zijn rondom leren is mooi en iets dat er echt toe doet. Ik ga er nog een hele tijd mee door.

 • Gerthilde Mastenbroek
  Gerthilde MastenbroekCustomer Success Advocate

  Het geeft voldoening om een rol te spelen in het verbeteren van aNewSpring en mensen op weg te helpen om succesvol te worden in de opleiderswereld. Ik leer graag nieuwe dingen, en vooral door het ook te doen.

 • Govert de Jong
  Govert de JongOnboarding Specialist

  Het leven ervaar ik als leren. Ik probeer alles in mij op te nemen en leer graag van anderen. Mijn fascinatie voor de natuur en andere culturen stimuleert mij om de wereld vanuit verschillende standpunten te bekijken. De gebruikers van het platform van aNewSpring zijn zeer uiteenlopend en van hen leer ik dan ook elke dag een beetje meer over hun specialiteiten. Het geeft mij een kick hen te helpen bij het begeleiden van interessante leertrajecten.

 • Jimmy Chim
  Jimmy ChimDesigner

  Het fijne bij aNewSpring is dat ik mijn interesse kan uitoefenen. Als kind genoot ik al veel van tekenen en verkoos ik altijd stripboeken boven leesboeken. Zo trok ik mijn passie ook door naar de digitale wereld. Waar ik vroeger alleen op een vel papier tekende, doe ik dat nu op een oneindig stuk canvas. Dit betekent voor mij: meer creativiteit, meer plezier en natuurlijk meer leermogelijkheden!

 • Joost den Boon
  Joost den BoonDeveloper

  Ik laat computers graag doen wat ik wil, vandaar dat ik programmeur ben geworden. Voor mijn stage hier terecht gekomen, en vervolgens mocht ik blijven. Het aNewSpring team en het aNewSpring platform zijn fijn om respectievelijk mee en aan te werken.

 • Karlijn van den Bosch
  Karlijn van den BoschInternational Business Developer

  Door mijn grote nieuwsgierigheid naar slimme, moderne manieren van leren en ontwikkelen, zit ik bij aNewSpring goed om mijn plek. Zoals ik mezelf uitdaag te blijven leren en innoveren, denk ik ook graag met de klant mee wat voor inspiring learning journey het meest effectief is.

 • Katalin Boer-Sorban
  Katalin Boer-SorbanDeveloper

  Als kind vond ik het al leuk om anderen te helpen met leren. Tijdens mijn werk als docent Informatica streefde ik ernaar om de leerstof zo boeiend en begrijpelijk mogelijk te maken.
  Het allerleukste aan werken bij aNewSpring vind ik dat we dat hier op grote schaal kunnen laten plaatsvinden. Wij kunnen voor duizenden deelnemers het leren makkelijk maken door het platform wat wij hun docenten bieden. Ik ben blij dat ik daaraan mee kan werken!

 • Madeleine de Bruin
  Madeleine de BruinCustomer Success Manager

  Verandering is waar het allemaal om draait. We stappen over op andere manieren van werken, van communiceren en samen leven. Leren speelt hierin voor mij een sleutelrol. Door voortdurend te leren ga je gemakkelijker om met veranderingen. Ik ben nieuwsgierig naar verschillende (werk)culturen en naar drijfveren van mensen. Bij aNewSpring help ik klanten om mooie en effectieve leertrajecten te realiseren en dat geeft mij veel energie!

 • Marlijn van de Kerkhof
  Marlijn van de KerkhofProcess and Quality Assurance Manager

  De sfeer hier bij aNewSpring is erg goed. Ik denk dat leren iets is dat je iedere dag een beetje doet, dus ik vind het fijn om bij een bedrijf te werken dat dat mogelijk maakt.

 • Martèn de Prez
  Martèn de PrezOwner/Managing Director

  Ik vind het geweldig wanneer ons team en onze klanten samenwerken, innoveren om mensen écht effectiever te laten leren. Gandhi zei ooit: Learn like you will live forever. Dat streef ik graag na, ondanks de leeruitdaging die ik heb vanwege dyslexie. Voor mij was leren daarom altijd lastig, maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik extra gemotiveerd ben onderdeel te zijn van de leerinnovatie.

 • Michel van Heijningen
  Michel van HeijningenDeveloper

  Leren is iets dat voor mij nooit ophoudt. Het is meer dan alleen met je hoofd in de boeken zitten. Het is ook zelf dingen uitproberen en op zoek gaan naar nieuwe bronnen van kennis. Op mijn eigen learning journey heb ik naast twee studies, Biologie en Filosofie, ook veel zelfstandig kunnen leren.  De laatste jaren heb ik goede ervaringen met online leren. Dit geeft mensen echt de gelegenheid om hun hele leven door te blijven leren. Ik ben dan ook heel blij dat ik bij aNewSpring de gelegenheid heb om bij te dragen aan een platform dat mensen helpt om te leren en kennis te delen.

 • Mickey
  MickeyChief Happiness Officer

  Als jongste lid van aNewSpring zorg ik ervoor dat iedereen wat extra aandacht krijgt. Ik ben altijd blij om iedereen te zien en als het even uitkomt krijgen ze nog een knuffel ook. Mijn puppytraining is inmiddels achter de rug maar ik heb nog heel veel te leren.

 • Natasja Fragoso
  Natasja FragosoFinance Manager

  Bij aNewSpring kan ik mijn liefde voor leren combineren met mijn interesse in wetgeving en talent voor cijfertjes. De wereld van HR en Finance is continu onderhevig aan veranderende spelregels en trends waarvan ik steeds op de hoogte moet blijven. Een van onze core values is Eigen Wijsheid, en door voortdurend vakbladen te lezen, regelmatig workshops en lezingen bij te wonen en zo nodig experts te raadplegen blijf ik bij. Een baan dus met veel leermomenten!   

 • Nick Snoek
  Nick SnoekMarketing Analyst

  Het is nog niet zo lang geleden dat ik de schoolbanken verliet, maar leren is iets waar ik nog lang niet mee klaar ben. Ik ben van mening dat je van iedereen iets kunt leren, zolang je er maar voor open staat. Het delen van kennis is voor mij dus heel belangrijk en ik ben blij dat ik nu in een omgeving werk waar dat centraal staat.

 • Patricia van der Have
  Patricia van der HaveNew Business Developer
  Het leuke van mijn werk als New Business Developer is dat ik dagelijks gesprekken mag voeren met mensen die vernieuwende ideeën hebben over leren. Op die manier krijg ik van alles mee over wat zich afspeelt binnen verschillende branches. Daar krijg ik energie van!
 • Paul van Helmond
  Paul van HelmondSenior Onboarding Specialist

  Anderen succesvol maken, daar haal ik elke dag mijn motivatie uit. Voorheen deed ik dat als manager van een salesteam, nu help ik alle klanten van aNewSpring met het implementeren van onze applicatie en het opzetten van mooie trainingsproducten. Het succes van onze klanten is ons succes en als ik daar een bijdrage aan heb geleverd zie ik het ook als een persoonlijk succes.
  Leren doe ik zelf vooral door te ‘ervaren’, en ik ben vastberaden om dat nog heel veel te doen.

 • Remco Rotteveel
  Remco RotteveelCTO

  Het analyseren van technische problemen en het bedenken van een elegante oplossing hiervoor geeft mij erg veel voldoening. De techniek ontwikkelt zich in een razend tempo. Als je je niet continu blijft ontwikkelen, dan loop je al snel achter de feiten aan. Alleen door te blijven leren kan ik het hoofd bieden aan de technische uitdagingen van ons bedrijf.

 • René Persoon
  René PersoonOwner/Founder

  Er zijn drie dingen die ik het liefste doe: Ondernemen, reizen en lekker koken. Ik moet mijzelf blijven ontwikkelen op deze gebieden, mijn grenzen opzoeken en leren van mijn fouten. Toen ik trainer was zocht ik naar een manier om mijn studenten te laten onthouden wat ik ze had geleerd. Omdat ik geen oplossing kon vinden die bij mij paste startte ik aNewSpring.

 • Rik Achterberg
  Rik AchterbergProduct Designer

  In mijn werkveld is het erg belangrijk om up to date te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen in usability en interface design. Ik wil graag dat mensen blij worden als ze ons product gebruiken, dus daarom is leren over al deze dingen onderdeel van mijn dagelijks werk.

 • Rutger van Aalst
  Rutger van AalstDeveloper

  Ik ben leergierig aangelegd en wil graag over van alles, alles weten.
  Van grote lijnen tot in detail, van het hoe tot het waarom, ik vind het allemaal interessant.
  Naast het opdoen van kennis geeft het mij voldoening wanneer kennis ook gedeeld kan worden met anderen. Bij aNewSpring kan dit elke dag weer en dat is wat het werk zo leuk maakt.

 • Stefan van den Tol
  Stefan van den TolCCO - Chief Customer Officer

  Ik vind het prettig om in een energieke en positieve omgeving te werken. Het voelen van verantwoordelijkheid, oplossingsgericht denken en de positieve attitude zit bij aNewSpring in ieders DNA. Mijn doel is om dit gevoel over te dragen naar onze klanten en hen op de meest effectieve manier te helpen. Deze ingrediënten zorgen er, samen met een gezonde dosis humor, voor dat ik veel voldoening uit mijn werk haal.

 • Tamara Lokhoff
  Tamara LokhoffDesigner

  Hoe gebruiken klanten ons platform? Dat is de vraag die voor mij centraal staat. Hier leer ik iedere dag weer van, er gebeurt toch vaak iets anders dan dat ik van te voren had verwacht waardoor ik weer een nieuw perspectief krijg. Dit werkt stimulerend. Hier kan ik als designer dan weer een passende verandering bij doorvoeren.

 • Thijs van Zundert
  Thijs van ZundertAccount Executive

  Als Account Executive zoek ik naar een match met opleiders. We gaan alleen in zee als we een klant écht kunnen helpen of zelfs waarde aan diens business kunnen toevoegen. Want daar word ik blij van. Je verkoopt toch ook geen schoenen aan iemand zonder voeten?
  Het belangrijkste bij aNewSpring is de klant van de klant, dus de deelnemer. Als zij succesvol zijn, zijn wij dat ook. Ik vind dat een super sympathieke filosofie en draag daar iedere dag met plezier aan bij!

 • Tim Bouwens
  Tim BouwensMarketing Intern

  Gedurende mijn opleiding had ik altijd al veel interesse in marketing en innovatie. Na jaren van veel theorie breng ik dit nu bij aNewSpring in de praktijk tijdens mijn afstudeerstage. Door samen te werken met ervaren collega’s kan ik mij verder ontwikkelen en kunnen we samen nieuwe uitdagingen aangaan.

 • Yvo van Heijningen
  Yvo van HeijningenVP of Engineering

  Met 11 jaar studeren onder de gordel ben ik wel een liefhebber te noemen. Echter zat het “eeuwige” bij mij niet in “lang leve de lol”. Ik wilde echt wat leren. Dit heeft geresulteert in diverse diploma’s in uiteenlopende richtingen, van Conservatorium tot Biomedische Wetenschappen, en Elektrotechniek ertussen in. Ik ben dol op leren.