OVER ONS

De technologie maken voor opleiders die mensen écht helpt met leren.

Dat is waar we elke dag aan werken. Lees hieronder ons verhaal:

Onze geschiedenis

Martèn heeft een uitdaging met leren. Hij is dyslectisch en was altijd op zoek naar manieren om effectiever door zijn master Bedrijfseconomie te gaan. Een studievriend die ook dyslectisch is bedacht op basis van de bevindingen van de Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus, die in 1885 al zijn vergeetcurve publiceerde, MemoTrainer: leren door herhalen. Martèn was ondertussen bedrijfsadviseur bij Accenture maar werd direct enthousiast om te helpen van dit idee een succes te maken.

René startte na zijn studie Commercieel Ingenieur een trainingsbureau in RSI-preventie en computervaardigheidstraining. Tijdens de trainingen bleek dat huiswerk vaker niet dan wel gedaan werd. Hierdoor kun je als trainer niet echt op de stof ingaan.

René besloot zijn cursisten elke paar dagen korte emails te sturen met lesstof. Dit werkte goed maar bleek met een groot aantal cursisten niet vol te houden. René bedacht een geautomatiseerde oplossing om kennis te herhalen en liet die bouwen. Dit leek veel op MemoTrainer.

Toen Martèn en René elkaar ontmoetten besloten ze samen op basis van MemoTrainer hét leerplatform voor opleiders te maken.

Martèn de Prez en René Persoon
Oprichters / directeurs

2003

Takeoff

400+

klanten

1,000,000+

cursisten getraind
via ons platform

Lid van de Nederlandse Raad  
voor Training en Opleiding.

LPI accreditatie logo

Geaccrediteerd door het Learning &
Performance Instituut

aNewSpring is heeft de
ISO 2700 certificering behaald (lees verder)

Ons team

Allemaal gek op leren!

Onze focus

Opleiders hebben een platform nodig dat het mogelijk maakt om cursisten sneller te laten leren en beter te laten presteren. Daar ontwikkelen we ons platform voor. Kortom, technologie ontwikkelen die mensen écht helpt met leren. Daarbij bieden we ook inspiratie en een podium voor  klanten met evenementen zoals de aNewSpring Klantendag en de jaarlijkse Inspiring Learning Journey Awards. Als kers op de taart helpt Ger Driesen de L&D community met zijn tweewekelijkse ‘Learning Notes’.

Onze ideale klant(en)

Onze klanten gebruiken het platform op veel verschillende manieren en ook zijn er veel verschillende typen gebruikers. Toch is er wel een checklist te maken zodat je er achter komt of we bij elkaar passen:

 1. Je wilt samen innoveren en bijblijven.
 2. Je vindt het fijn om er niet alleen voor te staan.
 3. Je wilt snel resultaat boeken en vindt het prima om hier af en toe hard voor te werken.
 4. Je wilt af en toe positief worden verrast met humor.
 5. Je houdt van avontuur (en taart).
 6. Je bent van mening dat de cursist centraal staat in het leerproces.
 7. Je wilt specifiek een probleem aanpakken door training.
 8. Je bent in staat zelf content te bouwen of je gebruikt hiervoor externe hulp.
 9. Je wilt continu nieuwe trainingsproducten maken en in de markt zetten.

Ons kantoor

Na tien jaar in het Lloydskwartier zijn we in 2017 verhuisd naar het centrum van Rotterdam, op de Westblaak. Je vindt ons op de 10e verdieping met een prachtig uitzicht over de stad. 

Ontmoet ons team

 • Aleksandar Mitrev
  Aleksandar MitrevDeveloper

  Ik geniet van de dagelijkse uitdagingen die het ontwikkelingsberoep met zich meebrengt: up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en leren hoe ik ze het beste in kan zetten. Werken bij aNewSpring en bijdragen aan het leerproces van miljoenen deelnemers op veel verschillende gebieden, daar wordt ik blij van.

 • Allard Kragt
  Allard KragtCustomer Success Engineer

  Ik vind leren erg interessant en vind het fijn dat ik onze klanten daarmee kan helpen – vooral met grafisch design en support. Leren doe ik bijna elke dag, vooral vreemde talen onder de knie krijgen vind ik een leuke uitdaging. Ik merk dat hoe vaker ik hiermee bezig ben, hoe meer ik leer te leren.

 • Ben Sedee
  Ben SedeeDeveloper

  Werken bij aNewSpring geeft mij de mogelijkheid om mensen te helpen met leren, door ze de nieuwste technieken aan te bieden, waar ze ook zijn. Door het steeds veranderende landschap waarin onze klanten zich begeven, moet ik zelf ook blijven leren om innovatieve oplossingen te kunnen blijven bieden. Win-win, dus eigenlijk”

 • Brant Seethaler
  Brant SeethalerCommercial Director

  Ik hou van mensen. Dat klinkt misschien gek, maar ik ben gefascineerd door wat andere mensen motiveert. Of dat nu de mensen uit ons team zijn, de klanten die we helpen of een onbekende bij de bushalte: door een open en nieuwsgierige houding over hoe anderen naar de wereld kijken, leer ik elke dag weer.

 • Callista de Sterke
  Callista de SterkeJunior Webmaster

  Je leert elke dag iets nieuws, zonder het zelfs te beseffen. Maar mensen helpen bij het leren, onderwijzen en groeien, is de beste les van allemaal. Ik vind het geweldig dat ik een kleine rol kan spelen in het helpen van mensen bij het vinden van nieuwe manieren om les te geven en te leren.

 • Corjan Bast
  Corjan BastContent Hero

  Zodra we op de wereld gezet worden beginnen we met leren. Het is mijn missie om hier nooit meer mee te stoppen en tot nu toe lukt dat heel aardig. Ik hoop dan ook dat de uitspraak ‘Veel mensen denken dat als ze ouder worden, ze ook slimmer worden. Maar ze worden alleen ouder.”, niet op mij van toepassing is.

 • Daphne Alblas
  Daphne AlblasSupport Hero

  Leren doe ik het liefst in de praktijk, zodat ik de opgedane kennis ook weer zo snel mogelijk toe kan passen. Bij aNewSpring krijg ik hier iedere dag de kans toe. Zowel van collega’s als klanten leer ik regelmatig iets nieuws.

 • David Scholten
  David ScholtenDesigner

  Er is niets beter dan doen waar je van houdt en de mogelijkheid te hebben om met geweldige mensen te werken om elke dag iets nieuws te leren. Dat is precies wat aNewSpring voor mij betekent, een plek om te leren en onderdeel te zijn van iets groters. Samen werken we aan een toekomst waar het leren centraal staat.

 • Edwin van Cranenbroek
  Edwin van CranenbroekStagiaire Customer Success

  “Try not to become a man of success, rather become a man of value.” – Albert Einstein

  Waarde maakt het verschil in resultaat. Dat is waarom ik alles doe wat ik kan om waarde te creëren voor mezelf en iedereen om me heen. Dit resulteert in een passie voor: helpen, leren, ontwikkelen en mijn wil om mogelijkheden te ontdekken. aNewSpring en ik zijn een perfecte match, omdat we beide graag leersituaties creëren voor klanten en onszelf.

 • Ellen Breedveld
  Ellen BreedveldWordsmith

  Leren is onmisbaar in ons dagelijks leven. Door open te staan voor nieuwe ideeën kunnen we verder ontwikkelen en onze relaties verbeteren. Toch moeten we niet vergeten stil te staan bij wat we hebben geleerd, herhaling is immers de kracht van het onderwijs.

 • Eva Ensing
  Eva EnsingNew Business Developer

  Voor mij is leren een manier om mezelf te kunnen ontwikkelen. Elke dag probeer ik iets nieuws te leren, zodat ik met die kennis en ervaring een volgende stap kan maken. Wat ik leuk vind aan het werken voor aNewSpring is dat ik kan bijdragen aan het leerproces van iemand anders.

 • Ger Driesen
  Ger DriesenLearning Innovation Leader

  Ik ben mijn hele professionele leven actief geweest rondom leren: als opleidingsadviseur, trainer, training & development manager, ondernemer, schrijver en spreker. Werkzaam zijn rondom leren is mooi en iets dat er echt toe doet. Ik ga er nog een hele tijd mee door.

 • Gerthilde Mastenbroek
  Gerthilde MastenbroekCustomer Success Advocate

  Het geeft voldoening om een rol te spelen in het verbeteren van aNewSpring en mensen op weg te helpen om succesvol te worden in de opleiderswereld. Ik leer graag nieuwe dingen, en vooral door het ook te doen.

 • Govert de Jong
  Govert de JongCustomer Success Manager

  Het leven ervaar ik als leren. Ik probeer alles in mij op te nemen en leer graag van anderen. Mijn fascinatie voor de natuur en andere culturen stimuleert mij om de wereld vanuit verschillende standpunten te bekijken. De gebruikers van het platform van aNewSpring zijn zeer uiteenlopend en van hen leer ik dan ook elke dag een beetje meer over hun specialiteiten. Het geeft mij een kick hen te helpen bij het begeleiden van interessante leertrajecten.

 • Igor Damcevski
  Igor DamcevskiDeveloper

  Leren is een essentieel onderdeel van ons leven. We leren elke dag nieuwe dingen. Het ontwikkelen van een applicatie die mensen hierbij helpt is een uitdaging die ik hier op aNewSpring kan aangaan.

 • Janna de Valk
  Janna de ValkJunior Designer

  Laatst kwam ik weer langs de quote: ‘be the change you want to see in the world.’ Precies om die reden wil ik altijd blijven leren. Want leren is ontdekken en ervaringen opdoen, naast dat dat gewoon heel leuk is, wordt je dan elke keer ook een beetje wijzer. Hier bij aNewSpring ben ik bezig om leren leuker en gemakkelijker te maken voor iedereen, mijn doel is dat iedereen wilt blijven leren!

 • Jerrel Goelab
  Jerrel GoelabBusiness Finance Manager

  Stilstand is achteruitgang en kennis opdoen is essentieel. Dat loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben altijd op zoek om mij nog verder te ontwikkelen, kennis op te doen en kennis te delen. Zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Daarom sluit ik me ook graag aan bij aNewSpring waar leren centraal staat. Ik kan leren van aNewSpring en aNewSpring maakt gebruik van mijn kennis op gebied van Finance. Een mooie win-win dus.

 • Jimmy Chim
  Jimmy ChimDesigner

  Het fijne bij aNewSpring is dat ik mijn interesse kan uitoefenen. Als kind genoot ik al veel van tekenen en verkoos ik altijd stripboeken boven leesboeken. Zo trok ik mijn passie ook door naar de digitale wereld. Waar ik vroeger alleen op een vel papier tekende, doe ik dat nu op een oneindig stuk canvas. Dit betekent voor mij: meer creativiteit, meer plezier en natuurlijk meer leermogelijkheden!

 • Joost den Boon
  Joost den BoonDeveloper

  Ik laat computers graag doen wat ik wil, vandaar dat ik programmeur ben geworden. Voor mijn stage hier terecht gekomen, en vervolgens mocht ik blijven. Het aNewSpring team en het aNewSpring platform zijn fijn om respectievelijk mee en aan te werken.

 • Jos Berden
  Jos BerdenNew Business Developer

  Leren heeft me altijd gefascineerd. We doen het allemaal, ons hele leven lang, en op allerlei manieren. Als het op leren aankomt is het ‘formele leren’ niet altijd beter. In mijn ogen biedt het op de juiste manier toevoegen van technologie een oplossing; aNewSpring helpt om beter te leren. Daarom ga ik graag samen met potentiële klanten op zoek naar of en hoe het platform hen succesvol kan maken. Een uitdaging waar ik ook weer van leer.

 • Katalin Boer-Sorban
  Katalin Boer-SorbanDeveloper

  Als kind vond ik het al leuk om anderen te helpen met leren. Tijdens mijn werk als docent Informatica streefde ik ernaar om de leerstof zo boeiend en begrijpelijk mogelijk te maken.
  Het allerleukste aan werken bij aNewSpring vind ik dat we dat hier op grote schaal kunnen laten plaatsvinden. Wij kunnen voor duizenden deelnemers het leren makkelijk maken door het platform wat wij hun docenten bieden. Ik ben blij dat ik daaraan mee kan werken!

 • Martèn de Prez
  Martèn de PrezOwner/Managing Director

  Ik vind het geweldig wanneer ons team en onze klanten samenwerken, innoveren om mensen écht effectiever te laten leren. Gandhi zei ooit: Learn like you will live forever. Dat streef ik graag na, ondanks de leeruitdaging die ik heb vanwege dyslexie. Voor mij was leren daarom altijd lastig, maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik extra gemotiveerd ben onderdeel te zijn van de leerinnovatie.

 • Mayella den Outer
  Mayella den OuterCoordinator Business Operations, Quality, Legal & Events

  “Wat je van tevoren goed regelt, hoef je achteraf niet op te lossen”. Een eenvoudige uitspraak, maar toch ook een die opgaat voor allerlei situaties in het dagelijks (bedrijfs)leven. Door middel van ‘doen’ valt ook op het gebied van bedrijfsvoering en organisatie enorm veel te leren. Regelen, vooruit kijken, overzicht houden en het aanbrengen van structuur zijn dingen die mij goed liggen en ik ben daarom enorm enthousiast een innovatieve organisatie als aNewSpring op deze punten te ondersteunen.

 • Melle Roorda
  Melle RoordaJunior Business Analyst

  Als jongste collega bij aNewSpring (op Mickey na) leer ik elke dag weer nieuwe dingen van collega’s, wat mij ook enthousiast maakt om deel uit te maken van aNewSpring. Ook buiten de werkvloer sta ik altijd open voor nieuwe ervaringen om van te leren. Uiteindelijk hoop ik hier wijsheden te leren die ik later weer kan leren aan anderen, met als doel om hen succesvol te maken. Dat motiveert mij enorm om zoveel mogelijk in mij op te nemen, wat makkelijk lukt bij aNewSpring.

 • Michel van Heijningen
  Michel van HeijningenDeveloper

  Leren is iets dat voor mij nooit ophoudt. Het is meer dan alleen met je hoofd in de boeken zitten. Het is ook zelf dingen uitproberen en op zoek gaan naar nieuwe bronnen van kennis. Op mijn eigen learning journey heb ik naast twee studies, Biologie en Filosofie, ook veel zelfstandig kunnen leren.  De laatste jaren heb ik goede ervaringen met online leren. Dit geeft mensen echt de gelegenheid om hun hele leven door te blijven leren. Ik ben dan ook heel blij dat ik bij aNewSpring de gelegenheid heb om bij te dragen aan een platform dat mensen helpt om te leren en kennis te delen.

 • Mickey
  MickeyChief Happiness Officer

  Als jongste lid van aNewSpring zorg ik ervoor dat iedereen wat extra aandacht krijgt. Ik ben altijd blij om iedereen te zien en als het even uitkomt krijgen ze nog een knuffel ook. Mijn puppytraining is inmiddels achter de rug maar ik heb nog heel veel te leren.

 • Natasja Fragoso
  Natasja FragosoHR | Finance

  Bij aNewSpring kan ik mijn liefde voor leren combineren met mijn interesse in wetgeving en talent voor cijfertjes. De wereld van HR en Finance is continu onderhevig aan veranderende spelregels en trends waarvan ik steeds op de hoogte moet blijven. Een van onze core values is Eigen Wijsheid, en door voortdurend vakbladen te lezen, regelmatig workshops en lezingen bij te wonen en zo nodig experts te raadplegen blijf ik bij. Een baan dus met veel leermomenten!   

 • Nick Snoek
  Nick SnoekMarketing Analyst

  Het is nog niet zo lang geleden dat ik de schoolbanken verliet, maar leren is iets waar ik nog lang niet mee klaar ben. Ik ben van mening dat je van iedereen iets kunt leren, zolang je er maar voor open staat. Het delen van kennis is voor mij dus heel belangrijk en ik ben blij dat ik nu in een omgeving werk waar dat centraal staat.

 • Patricia van der Have
  Patricia van der HaveAccount Executive
  Het leuke van mijn werk als New Business Developer is dat ik dagelijks gesprekken mag voeren met mensen die vernieuwende ideeën hebben over leren. Op die manier krijg ik van alles mee over wat zich afspeelt binnen verschillende branches. Daar krijg ik energie van!
 • Paul van Helmond
  Paul van HelmondCustomer Success Manager

  Anderen succesvol maken, daar haal ik elke dag mijn motivatie uit. Voorheen deed ik dat als manager van een salesteam, nu help ik alle klanten van aNewSpring met het implementeren van onze applicatie en het opzetten van mooie trainingsproducten. Het succes van onze klanten is ons succes en als ik daar een bijdrage aan heb geleverd zie ik het ook als een persoonlijk succes.
  Leren doe ik zelf vooral door te ‘ervaren’, en ik ben vastberaden om dat nog heel veel te doen.

 • Remco Rotteveel
  Remco RotteveelCTO

  Het analyseren van technische problemen en het bedenken van een elegante oplossing hiervoor geeft mij erg veel voldoening. De techniek ontwikkelt zich in een razend tempo. Als je je niet continu blijft ontwikkelen, dan loop je al snel achter de feiten aan. Alleen door te blijven leren kan ik het hoofd bieden aan de technische uitdagingen van ons bedrijf.

 • René Persoon
  René PersoonOwner/Founder

  Er zijn drie dingen die ik het liefste doe: Ondernemen, reizen en lekker koken. Ik moet mijzelf blijven ontwikkelen op deze gebieden, mijn grenzen opzoeken en leren van mijn fouten. Toen ik trainer was zocht ik naar een manier om mijn studenten te laten onthouden wat ik ze had geleerd. Omdat ik geen oplossing kon vinden die bij mij paste startte ik aNewSpring.

 • Rik Achterberg
  Rik AchterbergProduct Owner

  In mijn werkveld is het erg belangrijk om up to date te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen in usability en interface design. Ik wil graag dat mensen blij worden als ze ons product gebruiken, dus daarom is leren over al deze dingen onderdeel van mijn dagelijks werk.

 • Rutger van Aalst
  Rutger van AalstDeveloper

  Ik ben leergierig aangelegd en wil graag over van alles, alles weten.
  Van grote lijnen tot in detail, van het hoe tot het waarom, ik vind het allemaal interessant.
  Naast het opdoen van kennis geeft het mij voldoening wanneer kennis ook gedeeld kan worden met anderen. Bij aNewSpring kan dit elke dag weer en dat is wat het werk zo leuk maakt.

 • Stefan van den Tol
  Stefan van den TolCCO - Chief Customer Officer

  Ik vind het prettig om in een energieke en positieve omgeving te werken. Het voelen van verantwoordelijkheid, oplossingsgericht denken en de positieve attitude zit bij aNewSpring in ieders DNA. Mijn doel is om dit gevoel over te dragen naar onze klanten en hen op de meest effectieve manier te helpen. Deze ingrediënten zorgen er, samen met een gezonde dosis humor, voor dat ik veel voldoening uit mijn werk haal.

 • Thijs van Zundert
  Thijs van ZundertAccount Executive

  Als Account Executive zoek ik naar een match met opleiders. We gaan alleen in zee als we een klant écht kunnen helpen of zelfs waarde aan diens business kunnen toevoegen. Want daar word ik blij van. Je verkoopt toch ook geen schoenen aan iemand zonder voeten?
  Het belangrijkste bij aNewSpring is de klant van de klant, dus de deelnemer. Als zij succesvol zijn, zijn wij dat ook. Ik vind dat een super sympathieke filosofie en draag daar iedere dag met plezier aan bij!

 • Tony van Emmerik
  Tony van EmmerikSupport Hero

  Mensen helpen geeft mij een blij gevoel. Het zorgt voor een zekere voldoening. Bovendien leer ik van elk klantcontact zodat ik de volgende keer de klant nóg beter kan helpen.

 • Yvo van Heijningen
  Yvo van HeijningenVP of Engineering

  Met 11 jaar studeren onder de gordel ben ik wel een liefhebber te noemen. Echter zat het “eeuwige” bij mij niet in “lang leve de lol”. Ik wilde echt wat leren. Dit heeft geresulteerd in diverse diploma’s in uiteenlopende richtingen, van Conservatorium tot Biomedische Wetenschappen, en Elektrotechniek ertussen in. Ik ben dol op leren.