De huidige economie maakt het voor de werkende mens niet makkelijk. Reorganisaties en noodgedwongen ontslagen zorgen voor veel onrust op de arbeidsmarkt. Je kunt je voorstellen dat dit bij veel werkenden en werkzoekenden vragen oproept als: ‘Wat wil ik nu eigenlijk en hoe kom ik daar?’ Voor antwoorden kunnen zij, terecht bij Hanneke Dijkman, eigenaresse van New Options.

Van expat in Afrika naar loopbaancoach in Rotterdam

“Toen ik in 1997 terugkwam nadat ik een aantal jaar in Afrika had gewerkt werd ik door New Options begeleid met het vinden van een nieuwe baan in Nederland. Ik ben opgeleid tot econoom en heb me vanaf 2005 omgeschoold tot loopbaancoach. Sinds 2006 werk ik als professioneel en zelfstandig loopbaancoach en in 2012 nam ik New Options over van Peter de Bruin.”

New Options richtte zich al sinds 1989 op het begeleiden van Nederlandse expats die terugkomen naar Nederland en Hanneke besloot daarom te kiezen voor de naam New Options for Dutch Repats. Daarnaast noemde ze haar bestaande bedrijf ‘New Options for Professionals’. Hierin begeleidt ze ambitieuze hogeropgeleiden..

Naast loopbaancoach is Hanneke ook zenleraar. Zij merkte dat er veel behoefte was aan zentechnieken als meditatie en mindfulness in loopbaancoaching en besloot deze te verwerken in haar ‘New Options Werkcirkel-pakketten’ – zoals zij haar cursussen noemt. “Mensen die bij mij terecht komen zijn vaak ook in meditatie geïnteresseerd of hebben hier al ervaring mee” zegt ze. “Maar ook als dat ze niets lijkt kunnen ze makkelijk mijn Werkcirkel-pakket volgen.”

Online kan ik een grotere groep mensen helpen een passende baan te vinden

Hanneke zocht naar een online leeroplossing omdat het haar de perfecte manier leek om haar pakketten te kunnen verspreiden onder een grotere groep. Omdat vragen in haar cursussen niet traditioneel ‘goed of fout’ zijn was dit best een uitdaging. Oplossingen bedoeld voor scholen waren dus niets en een LMS waar zij zelf een server voor nodig had leek haar ook niet handig. Uiteindelijk koos Hanneke voor aNewSpring. “Omdat ik in jullie platform een leerpad kan creëren en ik mijn deelnemers vragen kan laten invullen die ik niet goed of fout hoef te rekenen. Daarnaast vind ik jullie prijsmodel gewoon erg aantrekkelijk.”

Hanneke vertelt dat zij het nog lang niet makkelijk vond om haar cursus op orde te krijgen “Ik heb aan het begin best wel wat zitten stoeien!”, lacht ze. Maar uiteindelijk kwam zij er met wat technische hulp en een aNewSpring training van Stefan helemaal uit. “En dankzij het Supportteam, zij zijn altijd aardig en behulpzaam.”

Meer dan outplacement, voor een schappelijker bedrag

In de New Options Werkcirkel kun je van begin tot eind kennis te maken met een nieuwe manier van werk vinden. Maar als je gericht op zoek bent naar een bepaalde techniek, bijvoorbeeld het schijven van een sollicitatiebrief, dan kun je in een van hun toolkits terecht om de informatie die jij nodig hebt te raadplegen

Het product van New Options staat sinds half augustus live en de ambitie is om van tientallen cursisten naar een honderdtal cursisten te kunnen groeien, mede door het gebruik van online leren. Hanneke denkt zeker dat ze met dit product waarde toe kan voegen omdat zij nu 24 uur per dag mensen kan helpen met de zoektocht naar een geschikte baan.

“Als je mijn product vergelijkt met outplacement bied ik voor een schappelijker bedrag meer waarde”, vindt Hanneke. “Ik voorzie mijn deelnemers namelijk niet alleen naslagwerk, maar ook feedback, structuur en een leuke manier van bezig zijn met je ontwikkeling. Het is niet niks wanneer iemand zijn baan kwijtraakt en het maar niet lukt met solliciteren. In mijn leeromgeving kunnen deelnemers hier daarom ook met elkaar over praten en tips uitwisselen. Uiteindelijk is mijn doel zoveel mogelijk mensen te helpen met het vinden van werk dat bij ze past. En daarbij hoop ik dat zij tijdens het vinden van die baan met mij kunnen terugkijken op een leuke en leerzame tijd.”

Website New Options Dutch Repats
Website New Options for Professionals

Inspiring Learning Kookboek cover afbeelding

Geïnspireerd?

Download dan ons gratis Inspiring Learning Kookboek. Kies, combineer en test verschillende leeringrediënten voor jouw ultieme leerrecept!