aNewSpring, het online leerplatform voor opleiders in de arbo-, veiligheid- en kwaliteitsmanagement sector.

Een opleider staat in deze tijd voor veel uitdagingen. Cursisten hebben steeds minder tijd en verwachten een steeds hoger niveau van trainingen.

Om veiligheidsopleiders nog beter te begrijpen en hun uitdagingen op te lossen, spreken we geregeld met hen.

Meer dan 20 veiligheidsopleiders zijn al klant van ons, waaronder:

 
 

1. Uitdagingen

Hoe kun je met aNewSpring deze uitdagingen aanpakken?

Wij hebben uitgebreide gesprekken gevoerd met onze klanten om te bepalen wat hun grootste uitdagingen waren en hoe aNewSpring daarmee heeft geholpen.

Korter trainen met behoud van effectiviteit
“Hoe zorg je ervoor dat je een training geeft in een korter tijdsbestek terwijl je tegelijkertijd de kwaliteit waarborgt?”

“Dankzij het online leerplatform van aNewSpring is het mogelijk om jouw cursisten blended learning te bieden. Zo gaat de kwaliteit van een training niet ten koste van de snelheid, omdat een deel online wordt opgevangen.”

Goede slagingspercentages.
“Het slagingspercentage zegt veel over de vakbekwaamheid van een opleider. Bedrijven kijken hier ook naar als ze een opleider moeten kiezen. Hoe kan ik naast een hoog slagingspercentage ook de meerwaarde van kwalitatief goede trainingen laten zien?”

“Door adaptief te trainen aan de hand van zelf in te stellen condities krijgen cursisten een persoonlijk leerpad. Dit verhoogt niet alleen het slagingspercentage doordat cursisten alleen leren wat bijgespijkerd moet worden, maar ook de betrokkenheid bij het cursusmateriaal.”

Zoë, Learning Specialist bij aNewSpring, staat klaar om je te helpen en jouw uitdagingen te bespreken.

zoe@anewspring.nl
010 310 3100

Hercertificeren op maat.
“Hoe kun je ervoor zorgen dat klanten voor hun hercertificering terugkomen bij mijn bedrijf?”

“Op basis van adaptiviteit zorgen we ervoor dat deelnemers die bij ons al eerder een training hebben gedaan alleen de delen opnieuw moeten doen waar ze onvoldoende op scoren. Dit zorgt voor tijdswinst voor deelnemers en bovendien wordt het verkorte leerpad als zeer prettig ervaren.”

Ik wil dat cursisten voorbereid naar de training komen.
“Sommige cursisten zien het nut van de trainingen niet in en zien deze als verplichting. Het gevolg is dat zij onvoorbereid naar de training komen.”

“Met de condities van aNewSpring zorg je ervoor dat cursisten zich online voorbereiden voordat zij naar de trainingen toekomen. Begeleiders zien in het platform gemakkelijk de voortgang per cursist. Zo haal je meer uit je klassikale momenten en dit heeft een positieve invloed op het slagingspercentage.”

Online training aantrekkelijker maken.
“E-learning is een onderdeel van trainen dat steeds belangrijker wordt. Onze e-learning is nu niet veel meer dan een PDF met wat extra functies. Hoe kan ik ervoor zorgen dat online trainen aantrekkelijker wordt?”

“Met het leerplatform van aNewSpring breng je je gehele training of een gedeelte ervan online. Van interactieve scenario-based learning tot aan video’s en diverse vraagvormen, er is van alles mogelijk. Hierdoor kunnen mensen op elk moment een online training volgen, ook als praktische training even niet mogelijk is.”

Hoe kan ik omgaan met veranderende exameneisen?
“Exameneisen veranderen voortdurend. Je wilt als opleider alle trainingen up-to-date te houden en voldoen aan de laatste eisen. Maar met meerdere trainingen is het updaten veel werk.”

“Met de contentbibliotheek van aNewSpring kun je gemakkelijk vanaf één plek je inhoud aanpassen zodat dit direct doorgevoerd wordt in al jouw trainingen.”

2. Het platform

Wat doet het leerplatform van aNewSpring precies?

In een klaslokaal of cursusruimte heb je stoelen, tafels, whiteboards en schrijfmateriaal nodig om leren mogelijk te maken. Is je opleiding online, dat heb je ook een leeromgeving nodig, alleen dan virtueel. aNewSpring levert precies dat.

Het leerplatform van aNewSpring is specifiek ontwikkeld met opleiders in gedachten. Je kunt aNewSpring zien als een uitgebreide, didactische toolbox waarmee je zelf alle online onderdelen van je opleiding, training of cursus maakt.

Ontwerp het leerpad voor jouw deelnemer(s) en vul het met documenten, video’s, opdrachten, samenwerkmogelijkheden en nog heel veel meer.

Wij noemen dat leerpad een learning journey en daardoor is het een flexibel platform dat eindeloos aan te passen is aan jouw wensen. Maak het zo groot of eenvoudig als je zelf wilt, maar altijd didactisch sterk en met een prettige ervaring voor jouw deelnemers.

aNewSpring is ideaal als je gaat beginnen met online opleiden en is daarbij een duurzame oplossing die met je kan meegroeien.

Meer voorbeelden zien?
Bekijk onze cases of deze blog: klantvoorbeelden van trainingen en demo’s

Grote variëteit aan
Leeractiviteiten

Mix quizvragen, evenementen, surveys, video’s en andere leeractiviteiten.

Intuïtieve
Gebruikerservaring

Door de prettige en gebruiksvriendelijke interface kunnen cursisten zich volledig concentreren op ‘het leren’.

Nuttige
Voortgangsrapportage

Cursisten ontvangen gedetailleerde informatie en feedback over hun vorderingen m.b.t. leerdoelen en resultaten.

Combineer met
Klassikale training

Maak een klassikale training onderdeel van de online training, synchroniseer met Google of Outlook kalenders.

Voor elke deelnemer
Gepersonaliseerd

Door middel van adaptiviteit past de cursus zich aan aan het kennisniveau van elke cursist ongeacht zijn of haar ervaring.

Altijd
SCORM ondersteund

Voeg eenvoudig SCORM elementen toe.

3. Referenties

Hoe hebben andere opleiders aNewSpring ingezet voor hun veiligheidstrainingen?

Je kunt leren door te doen, maar leren van anderen is minstens zo waardevol. Neem daarom eens een kijkje in de keuken van andere trainers en opleiders die op allerlei manieren het platform van aNewSpring hebben ingezet om hun aanbod online te brengen.

Het creëren van een adaptieve e-learning voor BHV’ers

“Dankzij de adaptiviteit leer je met een focus op wat je niet kent of nog nooit geleerd hebt.”

Erica Tiemes – 112 BHV
over de keuze voor aNewSpring

——

Een BHV-cursus moet doorgaans regelmatig opnieuw worden gevolgd om bij te blijven. Waarom zou je niet alleen de delen kunnen doorlopen die je moet bijspijkeren? Door het adaptieve karakter van de cursus wordt er getoetst of de cursist op de hoogte is van de actuele theorie.

Lees hier het hele verhaal.

Via een blended training naar een veiliger Nederland

“Door onze BOA’s en cursisten op te leiden, proberen we aan een veiliger Nederland te werken.”

Tobi Bosman – SPV
over de keuze voor aNewSpring

——

Samen met inhoudsdeskundigen uit het werkveld is er een blended learning gemaakt met ondermijning als onderwerp. Het doel was om de informatie praktisch en overzichtelijk te houden zodat de deelnemers niet met te veel informatie worden belast maar wel veel leren.

Lees hier het hele verhaal (incl. video).

Meer praktische voorbeelden?

Kijk dan eens hier of hier.
Of bekijk een aantal van onze andere cases:

4. Prijzen

Voor niks gaat de zon op. Jij wilt graag weten wat het kost.

aNewSpring werkt met een licentiemodel. Een licentie geeft een deelnemer of cursist een jaar lang toegang tot jouw online leeromgeving. Als trainer of opleider koop je bij net zoveel licenties als je nodig hebt. Ga je 10 deelnemers inschrijven voor je online cursus, dan koop je 10 licenties. Heb je 100 deelnemers, dan koop je er 100.

Ga je starten met online leren en wil je klein beginnen? Dan is de instapversie van aNewSpring waarschijnlijk de beste keuze: aNewSpring voor Trainers.

De instapversie is gericht op individuele trainers en kleine opleiders, waar één persoon zich bezighoudt met alle online opleidingen. Je kunt gebruikmaken van de volledige didactische toolbox en de enige kosten zijn de licenties à 15 euro per stuk.

Voor grotere opleiders, opleidingsorganisaties of trainingsbureaus is er aNewSpring voor Organisaties.

Deze versie heeft een uitgebreide ‘achterkant’ – de kant waar je als opleider je training maakt – en is daardoor beter geschikt voor een breder aanbod aan online opleidingen en meerdere personen die zich daarover ontfermen. Naast licentiekosten zitten hier kosten voor aanvullende services bij. Je krijgt bijvoorbeeld een eigen Customer Success Manager toegewezen. Licentiekosten per stuk gaan hier omlaag bij grotere aantallen.

Lees hier meer informatie over de verschillen tussen de versies en onze prijzen: anewspring.nl/prijzen

5. Aan de slag

Overtuigd? Of wil je het eerst zien en dan geloven? Zo maak je een start.

Kies de juiste vervolgstap voor jou; direct zelf aan de slag gaan met het leerplatform of je verder verdiepen in de mogelijkheden.

Natuurlijk kun je ons altijd bellen als je vragen hebt: 010 310 3100.

Direct starten met aNewSpring

Wil je direct starten met aNewSpring voor Trainers? Maak dan via deze knop direct een leeromgeving aan en ga aan de slag.

Wil je starten met aNewSpring voor Organisaties? Neem dan contact met ons op via zoe@anewspring.nl of bel 010 310 3100.

Verder oriënteren op aNewSpring

Als je wilt zien wat de mogelijkheden zijn van het platform van aNewSpring, neem dan contact op en vraag een demo aan.

Onze learning specialisten leiden je door het platform zodat je kunt zien wat er allemaal kan en hoe dat in jouw situatie past.