Evenementen om naar uit te kijken in 2023: april, mei en juni

24 February, 2023| Ger Driesen| 5 min read

Laatst deelden we een overzicht van de onvergetelijke learning evenementen die we in 2022 bezochten. Nu 2023 op stoom komt, delen we graag een aantal veelbelovende events die ons dit jaar nog te wachten staan. Door corona zijn sommige evenementen verplaatst naar mei, dus houd er rekening mee dat dit weer een drukke maand wordt vol met interessante dingen om te bezoeken.

Maar eerst, in april…

Learning Solution Conference

We kijken ontzettend uit naar de Learning Solution Conference die van 12 t/m 14 april in Orlando plaatsvindt. Het wordt georganiseerd door de LearningGuild, een geweldige community in de VS. Deze conferentie is gericht op het presenteren van ‘what works’, terwijl hun herfstevenement zich richt op ‘what’s next’.

We benoemden al kort dat de Learning Guild een geweldige community is met onwijs vriendelijke en gepassioneerde professionals die in de leerindustrie werken. Op deze conferentie heb je dan ook veel sessies en onderwerpen om uit te kiezen, zonder dat je overweldigd wordt.

Op de Learning Solutions Conference ontmoet je eenvoudig nieuwe mensen om een gesprek mee aan te gaan. Misschien kom je zelfs je favoriete ‘learning rockstars’ tegen, zoals Jane Bozarth, Julie Dirksen of een van de andere Guild Masters.

De conferentie staat ook bekend om de leuke randevenementen, zoals de ‘morning buzz’ (discussiesessies), ‘demofest’ (demo van concrete oplossingen), ‘gamenight’ (avond met learning bordspellen) en ‘presentation roulette’ (een vermakelijke manier om L&D-onderwerpen te verkennen). Dit jaar geven Roy de Vries en ik twee sessies: één over leer-ecosystemen en één ultieme conferentie wrap-up sessie.

Kun je er niet bij zijn? Doe jezelf dan een plezier en word (gratis) lid van the Learning Guild.

Next Learning

Op 18 april vindt de jaarlijkse Nederlandse conferentie Next Learning weer plaats in ‘s-Hertogenbosch. Roy en ik zullen daar iets delen over adaptief leren. Als je kennis wil maken met de Nederlandse L&D-community (en een klein deel uit België), meld je dan zeker aan.

De volle maand mei..

Learning Technologies Conference

Mei trapt af met de Learning Technologies Conference conferentie en (gratis) tentoonstelling in Londen op 3 en 4 mei. Wil je een goed beeld krijgen van de wereld van leertechnologieën? Dan is dit hét evenement voor jou. Ik heb de eer om te spreken over Jobs-to-be-Done (JTBD) voor learning design.

Ben je een learning professional uit België of Nederland en heb je interesse? Dan kun je je aansluiten bij een Belgische of Nederlandse delegatie.

EADL Conference

Dit jaar vindt de EADL Conference (European Association for Distance Learning) conferentie plaats in Brussel (11 en 12 mei) met het thema ‘Lifelong Learning: Flexbility and Sustainability’. Dit is een fijne ledenorganisatie en leuk evenement voor als je een leerbedrijf vertegenwoordigt. Ik deel hier een nieuw onderwerp: ‘Riding the Hype Cycle for Sustainability’. Als je een opleider bent, controleer dan of een lidmaatschap voordelig voor je is.

ATD International Conference and Exhibition

Het grootste evenement in mei is natuurlijk de ATD International Conference and Exhibition (ICE) die van 21 t/m 24 mei plaatsvindt in San Diego. Wil je zo’n 13.000 learning professionals uit meer dan 80 landen ontmoeten? Dan is dit waar je moet zijn.

Als je overweegt om te gaan, kijk dan of je mee kunt met een delegatie uit je eigen land (of begin er een). Wij sluiten aan bij de Belgische/Nederlandse ‘Lowlands’-delegatie en als je daar info over wil (inclusief kortingsmogelijkheden), laat het ons dan weten. Roy en ik zijn er trots op dat we op het programma staan als sprekers met de sessie ‘Treat Healthcare Professionals with Adaptive Learning: A Medical Math Case Study’, gebaseerd op het onderzoek dat we afgelopen jaar deden.

Dan is er nog juni...

AITD Conference

Wist je dat we veel vrienden down under hebben? Niet alleen via onze partner Readytech, maar ook vanuit de bredere L&D-community. En velen daarvan zijn lid van het Australian Institute for Training & Development, de AITD. Ze houden hun jaarlijkse conferentie op 21 t/m 23 juni in Sydney. De kans is groot dat ik ze online ga vergezellen als spreker voor een hybride sessie. De AITD bestaat uit een leuke groep mensen; als je deel wil uitmaken van een levendige gemeenschap in dat deel van de wereld, sluit je dan bij hen aan.

Hoe zit het met de rest van het jaar?

Wordt vervolgd…

Zoals je kunt zien, zijn er onwijs veel mooie evenementen om aan deel te nemen in de eerste helft van 2023. Ben je benieuwd welke evenementen er in de tweede helft plaatsvinden? Daar geef ik je aan het einde van de lente een update over.

Nu wil ik je vooral adviseren om de tijd te nemen en na te denken hoe, wanneer en waar je in 2023 je inspiratie gaat halen. De kans is groot dat je veel moeite doet om anderen te helpen met leren, maar vergeet niet: je moet af en toe ook je eigen kennis aanscherpen. Bovenstaande evenementen helpen daarbij. En als je weet dat wij er ook zijn, vergeet dan niet om een praatje te komen maken. We ontmoeten je graag!

Learning trendcatcher Houdt van verbinden

Ger Driesen

Zou een directe verbinding willen tussen zijn brein en het internet. Houdt ervan om mensen te verbinden, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren binnen de learning community.

Find me on