Het meerkoppig beest dat compliance heet

door
Jos Berden

door
Callista de Sterke

17 oktober 2018

Niemand lijkt compliance training leuk te vinden. Medewerkers ervaren het als ‘verplichte kost’, saai of zelfs als tijdverspilling. Ze zien lang niet altijd wat de relevantie is. L&D professionals ervaren dat compliance training een groot deel van het budget en hun tijd in beslag neemt, ten koste van andere interessante thema’s om mee bezig te zijn. Bovendien is de kans klein dat hun inspanningen rondom compliance training worden beloond met blije klanten. Ook vanuit organisaties is er weinig positiefs te melden. Uit onderzoek van Brandon Hall in 2017 blijkt dat slechts 35% van de ondervraagde organisaties hun compliance training als effectief ervaren. Waarom doen we eigenlijk al die moeite en geven we al dat geld uit?”

Afgelopen 2 oktober vond onze Fisbowl: “Let’s make compliance training great again” plaats. Een inspirerende ochtend met Eric Schuiling, Aleksandra Zijlstra, Maarten Hoekstra en Petra Peeters als panelleden en Ger Driesen als Moderator. Onze eigen Jos Berden was er ook bij en schreef dit inspirende artikel erover.

Het meerkoppig beest dat compliance heet

Ben je een glas-half-vol-type of glas-half-leeg? Als test, ik zeg: alles wat je aandacht geeft, groeit. Wat zie je dan voor je: a) het plantje dat met liefde water gegeven en onderhouden wordt? Of b) Elke dag weer die provocerende actie/uitspraak van Donald Trump in het nieuws, waardoor hij alleen maar populairder wordt?

Normaal gesproken zit ik in kamp A, maar ik bedacht me na ons Fishbowl-event van gisteren dat als het om compliance gaat, het meer een kamp B-situatie is. Het was een levendige en interessante discussie die gevoerd werd daar, en een van de inzichten was dat compliance training eigenlijk helemaal niet apart of losstaand bekeken zou moeten worden. Geef je het die speciale aandacht, dan groeit het sentiment erbij. Typisch is dat een ontwikkelaar of L&D’er gevraagd wordt om voor (nieuwe) wet- en regelgeving een training te maken, zodat werknemers compliant worden. Hoe goed zo’n training ook gemaakt wordt, het blijft verplichte kost, en vaker dan niet, zijn werknemers er eigenlijk al klaar mee, voordat ze begonnen zijn. Dus ontstaat automatisch de connectie tussen compliance en niet-leuk.

Een meerkoppig beest dus, dat misschien wel gecreëerd wordt door er überhaupt een aparte entiteit van te maken en die aandacht te geven? Daarbij, is het eigenlijk niet gewoon onderdeel van je werk? Als je werkt met gevaarlijke stoffen of apparaten, dan is veilig handelen niet los te zien van je dagelijkse praktijk. Of omgaan met gevoelige, persoonlijke informatie betekent dat als je iets leert over je werk, dan gaat het over op de correcte manier handelen. Compliance training loshalen is dan alsof je de pepers uit een Thais gerecht haalt, die achteraf in een keer opeet en dan zegt dat je dat toch zo’n vies onderdeel van de maaltijd vindt.

Al met al was het een boeiende bijeenkomst. Ja, met tegenstellingen, want we hebben het juist apart bekeken en aandacht gegeven, maar erkennen van problemen is de eerste stap naar verbetering. We hebben het (meerkoppig) beestje een naam gegeven en we gaan hem nu verder opvoeden.

 

Tips, advies en ideeën zijn altijd welkom.
Stuur ons een bericht via email of via twitter @anewspring.nl.

Bekijk hieronder de reacties van een aantal van de deelnemers en de foto’s van het evenement.

De reacties

Natuurlijk was Jos niet de enige die veel te zeggen had over deze interessante fishbowl. Hier zijn wat berichten die de panelleden en de deelnemers zelf gedeeld hadden over de fishbowl en compliance training.

De compliance officer als scheidsrechter in het speelveld?

Afgelopen week nam ik deel aan het fishbowl event van A New Spring in Utrecht. Een uiterst inspirerende ochtend. Tijdens die ochtend werd onder andere het vergelijk gemaakt tussen de scheidsrechter op een sportveld en de compliance officer. Een interessant vergelijk naar mijn idee.

Eric Schuiling – Nederlands Compliance Instituut
Lees de volledige blog »

Make compliance training great again

Ik denk dat bijna iedereen het ermee eens is dat compliance training in de meeste gevallen verre van ‘great’ is. Interessante vraag daarbij is natuurlijk hoe dat komt. En vooral ook of het potentieel heeft om ‘great’ te worden.

Maarten Hoekstra – Sr. expert compliance development
Lees de volledige blog »

Leuke interactieve vorm om op een laagdrempelige manier met vakgenoten kennis en dilemma’s uit te delen.
Juist door de stellingen en de inzichten uit andere branches is mijn beeld over compliance training genuanceerd.

Guus van Deelen – HRD Professional

Een kiezel in de Fishbowl

Tijdens dit fishbowl event gaan we in gesprek over, je raadt het al, Compliance Training. Als L&D professional verdriet het mij al jaren dat ons L&D vak zo besmet is geraakt met not-so-great Compliance Training. Tijd voor een grote schoonmaak!

Petra Peeters – Senior Advisor L&D, University lecturer
Lees de volledige blog »

Hoewel alle panelleden de Fishbowl openden met een pittige stelling vanuit ieder een andere invalshoek leken die mooi op elkaar aan te sluiten en elkaar te versterken. De Fishbowl over Compliance Training gaf alle aanwezigen een ideale gelegenheid, de hot seat, om met zowel het panel als elkaar in dialoog te gaan. De waarde van Ger de moderator hierbij was belangrijk omdat die al learnings en stellingen over de inhoud samenvatte tussen de verschillende discussies door. In plaats van een gezellig kringgesprek met af en toe wat vurige momenten kreeg ook ik als panellid tijdens de fishbowl ruimte om te reflecteren en nieuwe punten in mij op te nemen.

Inhoudelijk is het mij duidelijk geworden dat er geen one size fits all compliance training oplossingen zijn: Die zouden moeten gaan van de regeltjes leren kennen, het aanleren van gewenste gewoontes en gedrag (habits) eventueel ondersteund door fool proof (Poka Yoke) oplossingen tot en met het meegeven van een moreel kompas of alarmbellen voor juist die zaken waar we (nog) geen regels voor hebben.
Juist omdat herkomst van compliance zo verschillend kan zijn:

  • Regels vanuit risicomanagement die als die niet worden nageleefd tot dodelijke ongelukken kunnen leiden.
  • Regels vanuit overheden die vooral financiële consequenties kunnen hebben.

Ook een mooie metafoor over voetbal is me bijgebleven: alle spelers en zeker in het betaalde voetbal, kennen de regels, toch worden er elke wedstrijd weer meerdere overtredingen begaan, een scheidsrechter / toezichthouder is hierbij noodzakelijk.

We bleven nog zeker met één belangrijk open einde, wat Petra de L van Leven noemde, als directie en management compliance zelf niet leven, hebben zelfs goede Compliance Trainingen dan nog zin?

Aleksandra Zijlstra – Interim Program & Change Manager

Bekijk de foto’s van de fishbowl

Nog extra vragen? Was je erbij en wil je jouw visie delen of een eigen blog over compliance training?

Deel ze met ons op Twitter: @aNewSpring