Fishbowl:
L&D-trends – Voorbij de hype?

14 maart 2019 – Leuven (BE)

Fishbowl:
L&D-trends – Voorbij de hype?

14 maart 2019 – Leuven (BE)
Van 16:00 – 18:00 uur

In deze bijeenkomst wordt er met een interactieve werkvorm (de fishbowl) gediscussieerd over wat nu echte trends in L&D zijn, en welke meer een hype.

Een viertal panelleden uit de wereld van leren zijn aanjager om iedereen uit te nodigen zijn of haar visie of vragen te delen met alle aanwezigen. We sluiten af met een hapje en drankje.

Kosten: 30 euro

Wat gaan we doen?

Op donderdag 14 maart 2019 organiseren we samen met EAPRIL een fishbowl-event met als titel: Learning & Development Trends: voorbij de hype? Bij de start van een nieuw werkjaar wordt de L&D-sector geconfronteerd met allerhande overzichten en aankomende trends. De recente Towards Maturity 2019 heatmap rond learning technology trends creëert tegenwicht om een aantal van deze trends te doorpikken en te kijken wat er echt leeft. Een reality check waarin een aantal hypes wordt afgezet tegenover dat waar organisaties wél op inzetten. Welke trends worden werkelijkheid en elke verlaten de discussietafel niet?

Het rapport van Towards Maturity zal de aanzet geven tot een interessante Fishbowl-discussie tussen panelleden en de deelnemers. Na afloop is er tijd om nog even na te praten met iedereen onder het genot van een hapje en drankje. Meld je nu aan!

Wat is een precies een Fishbowl?

De term is al een paar keer gevallen, maar misschien nog niet voor iedereen bekend; de Fishbowl. Het is een werkvorm die bedoeld is om de discussie zo interactief en effectief mogelijk te maken. Praktisch gezien is het een opstelling waarbij alle aanwezigen in een cirkel zitten, met in het midden een vijftal plekken. Vier daarvan zijn voor panelleden, en een stoel wordt afwisselend ingevuld door iemand uit de cirkel.

De panelleden plus deze vijfde persoon zijn starters en aanjagers van de discussie, en iedereen wordt uitgenodigd mee te praten. Door de opstelling is iedereen zichtbaar, als zijnde een vissenkom. Het geheel wordt door moderator Ger Driesen in goede banen geleid. Eerdere succesvolle uitvoeringen van deze werkvorm hadden we in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Wie zijn de panelleden?

Prof. dr. Piet van den Bossche

Professor learning in Organizations, University Antwerpen. Associate professor School of Business & Economics, Universiteit Maastricht

Patrick Belpaire

Independent Business coach & Corporate Learning Consultant, PABE

Kristin Aerts

CEO TinQwise Belgium

Jan van Eycken

Instructional Designer, Cevora

Voor wie is dit event bedoeld?

Dit aanbod is voor allen uit de L&D-sector die met een kritische doch constructieve bril naar de aankomende toekomstige ontwikkelingen kijken.

Waarom moet je erbij zijn?

  • Scheid het kaf van het koren als het gaat om al die leertrends
  • Discussieer en deel kennis met je collega’s uit de Belgische L&D-wereld.
  • Een leerzame afsluiting van je middag, inclusief een versnapering achteraf

Waar
Provinciehuis Vlaams-Brabant, Perszaal, Provincieplein 1, 3010 Leuven, België

Kosten
30 euro

Aanmelden
Let op, er is maar plek voor maximaal 30 personen. Wees er dus snel bij.

Neem even een momentje..

Klik op ‘Akkoord’ om onze voorwaarden te accepteren voor het gebruik van de website of klik op 'Privacy Opties' om jouw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacy statement | Sluiten
Privacy opties