Mensen die er altijd als eerste bij zijn, je hebt ze in iedere branche. Een krachtige combinatie ontstaat wanneer zij ook nog eens weten waar de doelgroep over een half jaar behoefte aan heeft. Op het gebied van online communicatietraining heb je het dan in beide gevallen over Jojanneke van den Bosch, oprichtster en eigenaresse van EOS Online Communicatie. Inmiddels werkt zij al 7 jaar samen met aNewSpring, waarvan 4 aan haar eigen product.

“Dat ik met goede techniek wilde werken stond buiten kijf. Omdat ik aNewSpring al een aantal jaar kende en wist wat zij mij konden bieden was de keuze snel gemaakt.” – Jojanneke van den Bosch

Pionier op het gebied van online communicatietraining

Jojanneke begon 8 jaar geleden met het geven van online strategie trainingen, workshops en gastlezingen. Gewoon face to face, zoals toen gebruikelijk was. Maar het ging wel altijd over internet. In 2007 kwam ze in aanraking met aNewSpring en werd naar eigen zeggen ‘verliefd op het product’.

“Ik leerde aNewSpring kennen in de rol van als extern adviseur vanuit mijn bedrijf. Samen werkten we aan de online strategie van aNewSpring en het slimme e-learningproduct. Zo’n 4 jaar geleden vond ik dat het voor mijzelf ook tijd was om de overstap naar e-learning te maken en zo mijn eigen kennis over te dragen naar professionals die het nodig hebben. Want e-learning zou betekenen dat ik niet duizend keer hetzelfde hoefde uit te leggen in losse trainingen, maar dat ik mijn expertise duurzaam beschikbaar en overdraagbaar kon maken. Dat leek me geweldig, want het was nogal wat kennis en informatie. Dat ik dat met goede techniek wilde doen stond buiten kijf. Omdat ik aNewSpring al een aantal jaar kende en wist wat zij mij konden bieden was de keuze snel gemaakt.”

Leren op de slimste manier, maar wel eentje die sociaal en prettig is

De Leergang Online Communicatie & Social Media leert professionals beter en effectiever online te communiceren door hen zelf een stevige online strategie te laten maken en te leren effectief om te gaan met social media. Deze methode zorgt ervoor dat iedere cursist er een eigen unieke maatwerk strategie aan overhoudt. Tijdens de cursus gaan deelnemers zelf aan de slag met het uitvoeren van deze strategie met gebruik van social media en kunnen zij (na voltooiing van de leergang) hun werkgevers of klanten van beter online advies voorzien.

Jojanneke was de eerste ter wereld die deze cursus aanbood en nog steeds de enige op basis van social learning. Zij heeft heel bewust gekozen voor deze aanpak. “Ik wil dat mijn deelnemers leren op de slimste manier, maar wel eentje die sociaal en prettig is. Cursisten komen elkaar tegen in de leeromgeving en discussiëren actief. Dat werkt erg goed voor het groepsgevoel én ter onderlinge motivatie. Daarnaast wordt de kennis opgeslagen in het langetermijngeheugen, zijn discussies netjes geordend en staat, ondanks het sociale element, het leerproces nog steeds centraal. Sterkte techniek in combinatie met een sociaal aspect dus, en dat werkt het beste voor mij en mijn deelnemers.”

Er is zoveel meer dan online colleges

Verder is Jojanneke erg te spreken over de leerpaden in aNewSpring. “De laatste tijd is er veel aandacht in de media en op vakblogs voor online colleges, bijna alsof er iets geniaals is uitgevonden. Online colleges zijn leuk, maar hier ontstaat nog geen leerpad. Studenten leren dan niet beter of effectiever. Een leerpad bestaat uit meerdere activiteiten, een rijke en complete ervaring voor de deelnemer. Dat is wat ik kan bieden met aNewSpring en mijn unieke leergang.”

De OnlineComm Academy: alles in één

Op het moment werkt Eos Online Communicatie met de OnlineComm Academy, waarvan de Leergang Online Communicatie & Social Media onderdeel wordt. Ook voegen zij de SocialSuite toe, de speciale alumni-community. Hier kunnen zij discussiëren over innovatie, updates en everything social. Daarnaast kunnen zij deelnemen in real life masterclasses , webinars en andere events.

“Om mezelf te blijven ontwikkelen en motiveren laat ik me inspireren door vakgenoten en houd ik nauwlettend technische ontwikkelingen in binnen-en buitenland in de gaten. Ook vind ik het goed om te zien dat sommige professionals dingen doen die marketingtechnisch misschien nog wel handiger zijn. Ik word graag scherp gehouden, zoals ik dat ook zelf in mijn vakgebied doe. Dat stimuleert mij om te blijven innoveren en het beste uit mijn eigen product te halen. Sterker nog: in mijn leergang zit een workshop die daar speciaal over gaat. ‘Outsmart your teacher’. Dat vind ik gaaf. Je ‘levelt’ met je cursisten, gaat samen de reis aan. Ik sta hen bij gedurende het hele strategietraject en hun case. En aNewSpring maakt daarin veel technisch mogelijk. Dat is een uitstekend partnerschap.”

Website EOS Online Communicatie
LinkedIn Jojanneke van den Bosch

Demo van de leergang online communicatie

Inspiring Learning Kookboek cover afbeelding

Geïnspireerd?

Download dan ons gratis Inspiring Learning Kookboek. Kies, combineer en test verschillende leeringrediënten voor jouw ultieme leerrecept!

Louweret uses
  • Social learning
  • MemoTrainer van aNewSpring als retentietool
  • Vimeo voor video