SVO:
van rondvliegende papieren naar blended learning

Door blended learning kunnen studenten nu hun portfolio digitaal bijhouden. Geen verloren, onafgemaakte papieren vliegtuigjes meer. Met de blended learning van SVO kregen zij hun praktisch ingestelde studenten aan het leren.

Deze learning journey was genomineerd voor de aNewSpring Awards 2021.

Leermethodes Blended Learning Training types Vaardigheidstraining Industrieēn Trainers

De learning journey:
vermakelijke learning journeys voor praktisch ingestelde studenten.


Over SVO:

SVO vakopleiding biedt diverse opleidingen in de foodbranche aan. Van medewerker tot manager, altijd een foodopleiding die aansluit bij jouw ambities.

Waarom leren we het niet in de praktijk?

Deze blended learning journey biedt de oplossing voor studenten die liever met hun handen bezig zijn in plaats van met de theorie. Ze vinden het vaak lastig om aan bepaalde theorie te beginnen of de aandacht erbij te houden. “Waarom leren we het niet in gewoon de praktijk?”, is een vraag die dan ook veel voorkomt. SVO heeft daar de oplossing voor; een blended learning journey die engagement verhoogd en aantrekkelijke tools heeft om te leren. Zo kunnen de studenten zich helemaal klaarstomen voor het echte werkleven in de foodbranche!


Een smakelijke food learning journey

Er zijn verschillende learning tools ingezet om deze learning journey over food… smakelijk te maken. Het inzetten van interactieve mogelijkheden wordt steeds populairder en veel bedrijven maken daar flink gebruik van. Zo heeft SVO interactieve theorie e-books ingezet, gekoppeld aan interactieve e-learnings per thema. Het spelen van online spelletjes en het oefenen van moeilijke woorden uit de theorie is daar een groot onderdeel van. Er is uitgebreid onderscheid gemaakt tussen e-learning en opdrachten, waardoor de studenten gemotiveerd blijven om door de stof te gaan.

“Dit was een visueel aantrekkelijk programma dat deelname aanmoedigde. Bij toetsen en opdrachten werd rekening gehouden met de behoeften van de studenten.”
– uit het juryrapport

Digitaliseren

Een grote innovatie binnen de praktijkopleiding was het overschakelen van de papieren portfolio’s naar online versies. Via een digitaal procesmanagement tool binnen aNewSpring konden student en mentor samen de voortgang online bijhouden. Weg ermee, al die rondvliegende papieren.

Learning journey beoordeling

Alle genomineerden van de aNewSpring Awards 2021 zijn tijdens het proces beoordeeld door een ervaren vakjury bestaande uit:

Stella Collins – CLO en medeoprichter, Stellar labs
Website | LinkedIn

Michael Strawbridge – Global Head of Content, The LPI
Website | LinkedIn

Nicole van de Ven-Smeelen – Winnaar van de 2020 aNewSpring Awards, HBtraining
Website | LinkedIn

Ger Driesen – Learning Innovation Leader, aNewSpring
Blog | LinkedIn

Elke learning journey werd beoordeeld op:
didactiek, innovatie, deelnemerservaring en algehele impact.

Didactiek

Innovatie

Deelnemerservaring

Algehele impactNieuwsgierig naar de andere genomineerden?

Bekijk ook hun case:

Geïnspireerd?

Wil jij ook graag weten hoe aNewSpring voor jou een oplossing kan zijn?
Vraag dan een persoonlijke en gratis demo aan!

Trainers Vaardigheidstraining Blended Learning

Kompas Veiligheidsgroep kwam tot de onaangename ontdekking dat een derde van de cursisten die zich bij hen inschrijft, niet start met de cursus.

Met aNewSpring brachten ze dit percentage terug naar negen procent. Hoe? Dat ontdek je in dit klantverhaal.

Opleiders Werkplekleren Blended Learning

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de ongevallen op bouwplaatsen wordt veroorzaakt door menselijke fouten.

In deze klantencase ontdekken we hoe KPE, opleider in de bouw- en vastgoedbranche, in staat was om gedrag van werknemers in de bouw te voorkomen en onder controle te houden.