Rotterdamse Plus:
een inspirerende ontdekking voor online learning

‘’Door de afwisseling in opdrachten, de laagdrempeligheid en de visualisatie van theorie en praktijk hebben wij een inspirerende training kunnen creëren.’’

Deze learning journey was genomineerd voor de aNewSpring Awards 2021.

Leermethodes Online learning Training types Vaardigheidstraining Industrieēn Brancheorganisaties

De learning journey:
Meer studenten in de ouderenzorg door aansprekende learning tools.


Over Rotterdam Plus:

Hoe noem je een samenwerkingsverband tussen zorginstellingen, gemeente Rotterdam en ROC-onderwijs? Juist ja, dat noem je Rotterdamse Plus (R +).

De learning experience ontdekking

De gemiddelde mbo-2 student ziet graag een speelse, uitdagende, duidelijke en afwisselende learning journey. Liever zijn deze niet te taalkundig of te ingewikkeld. Met de 100+ leermiddelen in aNewSpring heeft Rotterdamse Plus precies wat ze willen; een uitdagende learning journey.

Een learning journey die de doelgroep aanspreekt en motiveert om aan de slag te gaan. Het is in één oogopslag duidelijk wat er van de student verwacht wordt. Door afwisseling van opdrachten, laagdrempeligheid en visualisatie kon Rotterdamse Plus hun studenten de learning experience bieden die zij voorheen misten.


Vier kernwaarden

De learning journeys zijn gebaseerd op vier kernwaarden: bejegening, samenwerking, zorg en omgaan met onbegrepen gedrag. Deze zijn onderverdeeld in drie learning journeys met ieder zijn eigen onderwerp en activiteiten, onder andere school en stage. Het is een doorlopende leerlijn waar de student van begeleid zelfstandig naar steeds meer echt zelfstandig gaat met aan het einde verschillende keuzemogelijkheden.

In de learning journey worden de studenten met animaties, theorie, begeleiding en opdrachten voorbereid op de praktijkopdracht. De learning journey is ook op je mobiel of tablet te volgen, een must voor de studenten van tegenwoordig.

Door aNewSpring en het onderwijsprogramma van Rotterdamse Plus is er een vooruitstrevende en aansprekende vorm van onderwijs ontstaan.

Motivatie en aanspraak

Leren is toch veel leuker met uitdagende tools? Door het aNewSpring platform kregen de studenten aanspraak en motivatie om aan te slag te gaan met de stof. Niet alleen voor de student, maar ook voor de docent en de leeromgeving zijn er veel inspirerende veranderingen toegepast.


Learning journey beoordeling

Alle genomineerden van de aNewSpring Awards 2021 zijn tijdens het proces beoordeeld door een ervaren vakjury bestaande uit:

Stella Collins – CLO en medeoprichter, Stellar labs
Website | LinkedIn

Michael Strawbridge – Global Head of Content, The LPI
Website | LinkedIn

Nicole van de Ven-Smeelen – Winnaar van de 2020 aNewSpring Awards, HBtraining
Website | LinkedIn

Ger Driesen – Learning Innovation Leader, aNewSpring
Blog | LinkedIn

Elke learning journey werd beoordeeld op:
didactiek, innovatie, deelnemerservaring en algehele impact.

Didactiek

Innovatie

Deelnemerservaring

Algehele impactVisueel is de learning journey van Rotterdamse Plus tot stand gekomen door de bijdrage van partner Flipped – Professionals in Learning. Flipped deed wat kleine aanpassingen, met een groot effect (zoals het toevoegen van iconen en titelbalken). Ook ontwikkelde Flipped speciaal voor Rotterdamse Plus animaties, hierdoor ging de content voor de studenten echt leven. De cliënt, die de hoofdrol had in de learning journey, kreeg een stem.

Wil je meer weten? Flipped heeft ook een geweldige infographic gemaakt over “Hoe je e-learning begrijpelijk houdt


Nieuwsgierig naar de andere genomineerden?

Bekijk ook hun case:

Geïnspireerd?

Wil jij ook graag weten hoe aNewSpring voor jou een oplossing kan zijn?
Vraag dan een persoonlijke en gratis demo aan!

Trainers Vaardigheidstraining Blended Learning

Kompas Veiligheidsgroep kwam tot de onaangename ontdekking dat een derde van de cursisten die zich bij hen inschrijft, niet start met de cursus.

Met aNewSpring brachten ze dit percentage terug naar negen procent. Hoe? Dat ontdek je in dit klantverhaal.

Opleiders Werkplekleren Blended Learning

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de ongevallen op bouwplaatsen wordt veroorzaakt door menselijke fouten.

In deze klantencase ontdekken we hoe KPE, opleider in de bouw- en vastgoedbranche, in staat was om gedrag van werknemers in de bouw te voorkomen en onder controle te houden.