Passend bij het profiel van de doelgroep was het in ieder geval belangrijk dat de learning journey gemakkelijk mobiel toegankelijk was. Met bovendien veel afwisseling in leervormen en veel interactiemogelijkheden. “We hebben gebruikgemaakt van video, vloggen, quiz-elementen en (inlever)opdrachten. Verder is de vormgeving aantrekkelijk, gebruiken we grappige gif-jes en een tone of voice die de doelgroep aanspreekt,” aldus Nicole. Zo is er geen ellenlang handboek om door te ploegen, maar worden er komische illustraties gebruikt die ingaan op de huisregels.
Door de top down aanpak hoeven deelnemers alleen te leren wat zij nog niet weten. “Heel efficiënt.”
Door middel van welkomstvideo’s van coaches kantoor krijgt de deelnemer een indruk van zijn collega’s bij HBBA. Daarnaast gaat hij of zij vloggen over hun eerste werkdag, de eerste week en de eerste maand. Deze vlogs (#zwaarleven) zijn onderdeel van een video-inleveropdracht. Op deze manier hebben de jongeren ook contact met hun coaches.
Generatie Z wil zich blijven ontwikkelen, weet Nicole. “In persoonlijke vlogs vertellen collega’s waarom werken bij HBBA zo leuk is. Zo maken we van de medewerkers ambassadeurs en kunnen sales promotors zien welke carrière-mogelijkheden er binnen HBBA zijn. We hebben mooie voorbeelden van collega’s die van sales promotor zijn doorgegroeid naar bijvoorbeeld Business Unit Manager of General Manager.”
Het onboarding programma wordt voor iedere sales promotor op maat gemaakt door merkspecifieke modules op te nemen in zijn of haar persoonlijke learning journey.