De belangrijkste platform updates van 2022

27 February, 2023| Sunanda Jayanth| 5 min read

Als we terugkijken op het afgelopen jaar, dan zien we één opvallende rode draad: als team zijn we met grote sprongen gegroeid en we zijn dan ook ontzettend trots op wat we hebben bereikt. Toch willen we de schijnwerpers graag verschuiven om te laten zien wat dit betekent voor onze klanten en gebruikers.

Daarom hebben we de belangrijkste updates van ons platform in 2022 gedestilleerd en gesorteerd op de grotere doelen die ze je helpen bereiken. Hier komt ‘ie!

We beginnen met de leerervaring…

De meeste updates die lerenden zien, hebben te maken met de intuïtiviteit van hun leerervaring. Daarnaast is het belangrijk om ze gemotiveerd en betrokken te houden, zodat ze het leertraject op het platform volledig doorlopen.

Maar dat is niet het hele verhaal. We begonnen het jaar door nog een stap verder te gaan: lerenden meer controle geven over hun groeitraject. In het volgende gedeelte gaan we dieper in op hoe we dat doen.

Deelnemers betrokken en gemotiveerd houden

Het uiteindelijke doel van het digitaliseren van je trainingsaanbod en het hosten ervan op een platform, is het bereiken van een breder publiek en je deelnemers te helpen met leren. Maar hoe doe je dat precies? Wij noemen dit ‘leerimpact’, maar het begint met goede communicatie. Door ze te betrekken en motiveren, zullen ze zich beter inzetten.

In lijn hiermee hebben we vlak voor het tweede kwartaal notificaties voor deelnemers gestroomlijnd en intuïtiever gemaakt:

  • In de aNewSpring-app kiezen ze welke algemene en sociale meldingen ze willen ontvangen. Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen is de instellingen aanpassen om op het juiste moment een push-melding te ontvangen!

  • Deelnemers ontvangen e-mails en meldingen over nieuwe activiteiten en updates. Om ze niet te overweldigen, wordt er één melding verzonden als er meerdere activiteiten in een contentblok worden toegevoegd.

  • Je kunt ze op de hoogte brengen van een cursus die beschikbaar is geworden, zodat ze zo snel als ze willen kunnen beginnen.

Visualiseer een groeitraject voor je deelnemers

Stel je voor dat je je weg moet vinden in een donkere kamer zonder de hulp van je zaklamp. Best lastig, toch? Je zou overal tegenaan botsen en je taken niet normaal kunnen uitvoeren.

Dat is precies hoe lerenden zich voelen zonder een goed gedefinieerd leertraject dat hen naar hun doelen leidt. Met de profielen en competenties-functie krijgen je deelnemers inzicht in hun voortgang. Door certificaatactiveiten te koppelen aan competenties, geef je ze overzicht. Hiermee kunnen ze hun voortgang bijhouden en beschikbare leertrajecten vinden, voordat ze aan de slag gaan om die competenties te bereiken.

…en het aanbrengen van verbeteringen in de backend maakt de cirkel rond!

Tot nu toe focusten we ons op veranderingen met de deelnemers in gedachten, om hun ervaring met het aNewSpring-platform te verbeteren. Dit geldt ook voor de updates in onze backend. Hoewel ze het leven van het learning design team en de dagelijkse gebruikers van het platform makkelijker maken, zijn deze verbeteringen met name gefocust op de impact van je lesprogramma.

Verbeter continu je trainingsaanbod

Alle verbeteringen beginnen met feedback. In het derde kwartaal hadden we het druk met het faciliteren hiervan. Het resultaat? Learning designers en opleidingsontwikkelaars kunnen nu evaluatievragen plaatsen binnen een lesactiviteit. Dit geeft deelnemers de kans om in eigen woorden te beschrijven wat ze ervaren! Daarnaast kun je hun ervaring evalueren en meten binnen de context van een les, zonder dat je een extra evaluatieactiviteit creëert.

Bij aNewSpring geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. We realiseerden ons echter dat we je daar bij gepubliceerde toetsen of inleveropdrachten niet de ruimte voor gaven.

Trainers geven er de voorkeur aan om lopende activiteiten aan te passen, vaak als gevolg van wetswijzigingen, feedback van cursisten of om de content te vernieuwen en op te frissen. Ontwerpers kunnen nu dus vragen in een assessment toevoegen of juist verbergen. Ze kunnen een beoordeling aanpassen nadat deze is gepubliceerd, zonder een nieuwe te hoeven maken.

Een andere functie die trainingen verbetert, is de nieuwe moderator-rol. Dit maakt het eenvoudiger voor jou, als opleider, om beoordelingen van je instructeurs te kalibreren en feedback te geven. Het helpt je ervoor te waken dat de training voldoet aan de hoogste normen.

Automatiseer de levering van de cursus

We meten de tijd die deelnemers aan een leertraject besteden, wat ook op het certificaat wordt weergegeven. Bovendien wordt de sessietijd bijgehouden en gerapporteerd. Dit geeft de tijd aan dat een cursist ‘inactief’ is voordat de sessie afloopt en ze opnieuw moeten inloggen.

In combinatie met de bovenstaande functie, hebben we ook een nieuwe voorwaarde voor blokken en activiteiten toegevoegd. Deze zijn nu pas beschikbaar nadat de cursist een bepaalde hoeveelheid tijd aan een cursus besteedt.

Voorwaarden kunnen ook toegepast worden op bundels, wat betekent dat content of secties ontgrendelen door verder te gaan in de bundel. Tegen het einde kunnen ze ook een ‘bundelcertificaat’ verdienen door een cursus te voltooien die ontgrendelt zodra alles is voltooid.

Verbeteren met andere tools

  • Toegankelijkheid met tekst-naar-spraak

De ReadSpeaker WebReader maakt content toegankelijker voor verschillende gebruikers. Met één druk op de knop beluisteren ze de volledige tekst op de pagina.

  • Verander tekst in een levensechte sprekende avatar

We hebben een integratie toegevoegd met Synthesia.io, een innovatieve tool die tekst omzet in levensechte sprekende avatars. Het is een eenvoudige manier om meer boeiende en visuele content te creëren.

  • Interoperabiliteit

Microsoft Learn is een uitgebreide bron voor leertrajecten en modules. Als je een account hebt, kun je deze toevoegen aan je trainingsaanbod op aNewSpring. Dit wordt mogelijk gemaakt met LTI (Learning Tools Interoperability).

Ontdekker van details Wil een fixer-upper worden

Sunanda Jayanth

Levenslange chai connaisseur. Apocalyps-voorbereider.

Find me on