Release 74:
Notificaties bij templates, AVG features en
verbeterde navigatie

by Govert de Jong
4 mei 2018

M

aandag 8 mei is release 74 verschenen. De hoofdzaken van de release worden in de video  hieronder uitgelegd. Voor de lezers is het hieronder ook uitgeschreven.

Notificaties bij templates

Stel nu per template notificaties in voor jouw deelnemers. Deze notificaties worden verstuurd op basis van bepaalde condities die je zelf kunt instellen. Denk bijvoorbeeld aan een automatisch berichtje naar een deelnemer die al twee weken niet actief is geweest of wanneer een bepaalde activiteit nog niet is afgerond. Erg handig om je deelnemers bij de les te houden!

AVG: privacy statement en privacy by default

Met de aankomende AVG wetgeving in het vizier hebben wij in het platform een aantal zaken toegevoegd. Zo kan je nu per (sub)omgeving, per taal, een privacy statement toevoegen voor jouw deelnemers. De AVG wetgeving verplicht je hiertoe; met onze toegevoegde tool kan je gemakkelijk jouw privacy statement toevoegen. De privacy statement kan gelezen worden door deelnemers op het inlogscherm en bij het aanmaken van een account.

Voor nieuwe (sub)omgevingen die aangemaakt worden staan standaard alleen de volgende velden aan: voornaam, tussenvoegsel, achternaam, e-mailadres en wachtwoord. Privacy by default is hier de grondslag voor; niet meer opslaan dan nodig is. Uiteraard kunnen we velden voor je aanzetten als je deze nodig hebt.

Consistente navigatie en kruimelpad

Binnen elk concept (templates, content e.d.) heb je nu consistentie navigatie. De header is overal hetzelfde, of je nu een gebruiker aanmaakt of een activiteit bewerkt. Bij deze header staat nu ook altijd een kruimelpad, waardoor je gelijk kunt zien waar je je bevindt en waar je mee terug kunt gaan naar een ‘hoger’ niveau.

Overige aanpassingen en Quick Wins

  • Begeleiders kunnen nu ook deelnemers achter elkaar beoordelen, niet alleen per activiteit
  • HTST optie bij HTTPS-opties bij geavanceerde instellingen

Mocht je vragen hebben over de release, twijfel niet om contact op te nemen met support!